Бебефонът – практичното решение за всеки родител

Бебефонът е задължителен атрибут за всяко семейство с новородено, тъй като позволява на родителите винаги да знаят какво се случва с детето им и дали то се чувства спокойно и комфортно. Джаджата е важна най-вече за млади хора, които са родители за първи път и чиито притеснения са много повече в началото.

Но какви точно са ползите от бебефони? Ето някои от тях.

Безопасност

Бебефонът е чудесен инструмент за безопасност на вашето бебе, защото, без да присъстват в детската стая, родителите могат да следят бебето и неговите движения. Така те веднага разбират, ако детето им е будно, плаче или има някакъв друг проблем.

В същото време са напълно спокойно, когато то спи.

Знаeте какво се случва в другата стая

След като започнете да оставяте бебето си за дрямка през деня, е важно да имате поне аудио монитор в стаята му. Това ви позволява да свършите няколко домакински задължения, да хапнете, да се изкъпете и т.н.

Аудиомониторът също е наистина полезен за включване дори когато бебето е будно, защото човекът с бебето може да го използва, за да общува с партньора си от другата стая. Поставете приемника в основната част на дома си, където прекарвате поголямата част от времето си като кухня или хол.

Следите състоянието на стаята с видео бебефон

Някои видео бебефони се предлагат със сензори за наблюдение на стайната температура и влажност. Ако вашият няма такава функция, можете да получите самостоятелен сензор и просто да го поставите пред камерата, за да се уверите, че обкръжението на бебето е перфектно.

Друго чудесно нещо, което трябва да имате предвид, е облачното съхранение на вашите видеозаписи от бебефона. Ако е настроен да записва кратки клипове, когато има известно количество движение, можете да видите колко често бебето се събужда и колко време му отнема да се успокои отново.

Така желания сън за родителите

Свободата на родителите да спят за повече време, без да се налага постоянно да наблюдават бебето, е безценна, тъй като със здравия сън те могат да се възстановят и да се грижат по-добре за наследника си.

Функционира и като камера за сигурност

Бебефон с камера може да работи ефективно като камера за бавачката при работещи родители, за да се гарантира, че бебето им получава желаното ниво на грижи. Нещо повече, те могат да действат и като охранителни камери, защото вършат същата работа, когато са разположени на прозорци и други входни точки на дома.

Контактувате с бебето, без да сте в стаята му

Всички знаем, че влизането в стаята на бебето, когато то спи, може да има само обратния ефект и най-вероятно ще доведе до събуждане. С интелигентен бебефон, каквито все по-често се срещат на пазара, можете лесно да говорите с бебето си, за да го успокоите или да включите успокояваща музика, за да го приспивате, без да влизате в стаята му.

Това е от полза за малчуганите дори когато пораснат, за да ги събужда сутрин за училище или да им напомня да си лягат.

Да, бебефоните работят много за успокоение на родителите. Не е нужно да изоставяте задълженията си междувременно, за да се втурвате към стаята, където спи бебето ви.

А един видео монитор позволява множество проверки на вашето отроче, без да полагате прекомерни усилия. Раждането на ново бебе все пак е доста стресиращо и объркващо събитие (макар и прекрасно), така че малко спокойствие е невероятно облекчаващо.

Използването на такива системи също така намаляват риска от събуждане на бебето.

Тази технология определено е нещо, от което не бива да се лишавате, защото тя е от ключова важност за спокойно и щастливо семейство и пълноценни родители, които се грижат по прекрасен начин за своето богатство – детето.

А най-забавните и интересни бебешки играчки можете да откриете тук: https://ebaby.bg/bebeshki-igrachki-92!