По-остри детайли и по-добра свързаност

Специалистът при дисплеите AOC разширява професионалната си линия от бизнес монитори P2 с четири нови дисплея с размери 27” (68,6 см) и 32” (80 см). Всеки от новите монитори предлага USB-C свързаност за връзка с един кабел към лаптопи, таблети и мобилни устройства за едновременно прехвърляне на видео сигнал, захранване и данни към свързани външни носители. Насочени към бизнес потребителите, които имат нужда от големи екрани с висока резолюция, за да наблюдават няколко приложения наведнъж, 32-инчовият U32P2CA и 27-инчовият U27P2CA предлагат 4K резолюция с кристална острота (3840 x 2160), докато 32-инчовият Q32P2CA и 27-инчовият Q27P2CA имат QHD резолюция (2560 x 1440).

В днешно време работното място трябва да е по-гъвкаво от всякога. Много професионални потребители са свикнали да използват лаптопите си за работа почти навсякъде. Също така повечето ще се съгласят, че работата на малък лаптопи дисплей не е толкова ефективна, колкото при използване на голям екран. Допълнителната продуктивност от големите панели и високите резолюции е значителна, тъй като позволява на потребителите да отворят няколко прозореца и лесно да превключват между задачите. За разлика от лаптопи дисплея, работата на ергономична десктоп конфигурация с настройващ се по височина монитор се превръща в по-здравословно и комфортно преживяване, което е много важно.

 Професионалните бизнес монитори от линията AOC P2 предлагат IPS или VA панели, настройка по височина на стойката и елегантен, 3-странен дизайн без рамки или с тънки рамки за (домашните) офис пространства на бъдещето. Линията P2 към до момента предлагаше два  USB-C модела с IPS панели: 24” 24P2C и 27” 27P2C с Full HD резолюция. Сега AOC я разширява с четири нови продукта, добавяйки към своето USB-C портфолио големи дисплеи (27” and 32”) с висока резолюция (QHD & UHD).

 32-инчовият AOC U32P2CA притежава VA панел с 4K резолюция (3840 x 2160), който осигурява изключително контрастно съотношение от 3000:1. Неговата яркост от 350 нита го прави подходящ за използване дори в ярко осветени помещения, а истински дълбоките черни тонове и широко цветово покритие (119% sRGB, 97,3% AdobeRGB, 90,7% DCI-P3) пресъздават богати и живи изображения, които са перфектни за редакторите на снимки и видео, дизайнери и създатели на дигитално съдържание. За да предложи максимална полезна стойност от размера и резолюцията, мониторът поддържа Picture-by-Picture режим. За още повече гъвкавост и поддържане на бюрото подредено, моделът има отвор за събиране на кабелите в стойката и е оборудван с 4-портов USB 3.2 хъб за лесно свързване на клавиатура и мишка. Съвместим лаптоп може да бъде свързан само с един USB-C кабел като картината към монитора се прехвърля по стандарта USB-C DisplayPort Alternate mode, докато лаптопът се зарежда с мощност от 65 W. При това USB връзката може да бъде използвана и за прехвърляне на файлове – например от външен диск, свързан към хъба на монитора. По този начин лаптопът може да бъде управляван с пълноразмерна клавиатура и мишка, свързани към хъба.

 27-инчовият AOC U27P2CA също е с панел с 4K резолюция, но този път той е от типа IPS. Допълнителната острота се дължи на повишената плътност на пикселите върху по-малката екранна площ, а повишената точност на цветовете прави монитора истински първенец при изобразяването на реалистични картини с широк цветови обхват. Подобно на своя 32” събрат, U27P2CA също има Picture-by-Picture режим.

 Двата модела с QHD резолюция са 32-инчовият AOC Q32P2CA и 27-инчовият AOC Q27P2CA с IPS панели и 75 Hz честота на опресняване. Много по-остър, заради по-малкия си 27” панел, Q27P2CA предлага оптимална комбинация от размер (27”) и резолюция (QHD) за почти всички типове потребители. Той създава цветни и богати образи с изключително широко цветово покритие (126,5% sRGB, 108,4% AdobeRGB, 100,8% DCI-P3)  и е много подходящ за графични дизайнери и творци.

 Когато работата е свършена, тези монитори са перфектен партньор за леки игри и се характеризират с 4 ms GtG време за реакция за плавна смяна на пикселите и Adaptive-Sync поддръжка за синхронизиране на честотата на опресняване на монитора с кадровата честота на GPU за графика без накъсване. QHD моделите Q32P2CA и Q27P2CA предлагат 75 Hz честота на опресняване в сравнение с масовата 60 Hz, което осигурява 25% по-плавно визуално преживяване при гледане на бързо движещи се обекти или елементи от интерфейса.

 

Всички модели притежават възможност за 100 x 100 мм VESA монтаж и ергономична стойка със 150 мм настройка по височина, 90° обръщане в портрет и широки ъгли на завъртане и накланяне. 32-инчовите модели са снабдени с два 3W говорителя, а 27” модели с – два 2W. Всички модели имат и 3,5 мм конектор за слушалки.

 За да осигурят USB-C свързаност с по-стари устройства без такъв порт, всички модели идват с отстраняващ се USB-C към USB-C/USB-A кабел. Също така, чрез опционалната планка AOC VESA-P2, mini-PC-та или NUC-ове могат да бъдат закрепени директно на стойката на тези четири модела, създавайки просто решение всичко в едно, което позволява бъдещи ъпгрейди.

AOC Q32P2CA и U27P2CA ще бъдат налични от август 2021 на препоръчителна крайна цена съответно 679 лв. и 779 лв. с ДДС.

 AOC U32P2CA ще бъде наличен от септември 2021 на препоръчителна цена от 899 лв. с ДДС.

AOC Q27P2CA ще бъде наличен от октомври 2021 на препоръчителна крайна цена от 699 лв. с ДДС.