Близо 22 хиляди деца участваха в “Дигитални скаути”

 

Приложението е N1 в категория „Образование“ по брой сваляния в App Store и Google Play в двата дни на играта – 21 и 22 август

Близо 22 хиляди деца и тийнейджъри от цялата страна се включиха в националната образователна инициатива Digital Scouts на Теленор България. В двата дни от играта, 21 и 22 август, участниците станаха част от отбора на дигиталните скаути, включвайки се в играта чрез мобилното приложение Digital Scouts. Благодарение на него те имаха възможност да разрешават различни казуси, свързани с опасностите, които дебнат онлайн. Приложението бе N1 в категория „Образование“ по брой сваляния в App Store и Google Play в двата дни на играта – 21 и 22 август.

През двата дни от скаутския уикенд, 50 въпроса посрещнаха феновете на загадките в мобилното приложение Digital Scouts, за да им разкрият ценни съвети, свързани със ситуации като онлайн тормоза, съдържанието за възрастни онлайн, фалшивите новини, фишинга, кражбата на пароли и дигитална самоличност и други.

Приложението, достъпно безплатно в App Store и Google Play, даде възможност не само за научаване на полезни съвети за онлайн безопасността, но и за спечелване на страхотни награди от Теленор, които ще бъдат изтеглени на 30 август. За още по-вълнуващо настроение на лятното приключение, се погрижиха популярните инфлуенсъри от Andy Studio, които помогнаха на участниците с жокери за по-трудните въпроси.

Това е второто издание на нашата образователна игра Digital Scouts. Резултатите, които постигаме, ни карат да се гордеем, тъй като вярваме, че това е начинът да бъдем по-близо до децата и да им помогнем да присъстват правилно в дигиталния свят, да не се страхунват, а да реагират адекватно на опасностите онлайн и да взимат правилните решения, когато се изправят пред ситуация, която ги притеснява”, коментира Вилиана Станева, експерт „Корпоративни комуникации и социална отговорност“ от Теленор България.

Играта се провежда за втора поредна година и привлича вниманието както на децата, така и на техните родители. Кампанията бе подкрепена от едни от най-известните инфлуенсъри, сред които Балан, Чефо и Цветина Цолова, които окуражиха последователите си да участват в приключението и да грабнат много награди, докато се забавляват и научават полезна информация.

Digital Scouts бе част от младежкия летен фестивал TEEN BOOM FEST, който тази година се проведе през уикенда на Морската гара в Бургас. По време на фестивалните дни, феновете на сърфирането в нета проявиха голям интерес към приложението и към инстаграм предизвикателството, подготвено от Теленор България. Техен верен помощник бе любимият на всички тийнейджъри – Haha_bg. Той помагаше на всички с полезни съвети за играта, както и за това да научат повече за безопасността в интернет.