Предимства и недостатъци на мобилните климатици

 

 

Мобилните климатици се славят с тяхната адаптивност спрямо условията, в което и помещение да се намират. Това им предимство ги прави доста добър избор, за хора, които квартируват и не иска да нарушават целостта на жилището, тъй като могат да загубят депозита си.

Какво може да се очаква от един мобилен климатик

Този текст може да бъде доста полезен за тези, които се замислят дали да направят тази инвестиция, тъй като ще разгледа и добрите и лошите страни на един, не чак толкова евтин продукт. При избора на климатици имат значение две основни неща, дали са ефикасни и дали харчат много енергия, в тези отношение мобилните климатици имат Добър 4.

Предимствата на един мобилен климатик

Няма нужда от монтаж, лесно се местят

Именно липсата на нужда от монтаж е причината толкова много хора да се замислят за подобни климатици. Липсата на тази стъпка означава, че вашият избор е доста по адаптивен към нуждите ви, вместо да се налага да купувате още един климатик за другата стая.

Могат да се адаптират към стаята и мебелите

Един от проблемите на климатиците от тип стенни или подови, е че те се влияят сериозно то количеството и позицията на мебелите в едно помещение. Това е проблем, тъй като иначе ефективното преобразуване на ел/ енергия в топлина, отива на празно.

С подвижните климатици, вие можете свободно да адаптирате подаването на топъл или студен въздух спрямо подредбата в една стая. Това ви дава значително подобрена ефективност, което може да намали консумацията на енергия.

Недостатъците на мобилните климатици

Както всичко на този свят, и този вид климатици имат своите недостатъци, които ще изложим тук и сега, сами ще прецените дали те не са за вас.

Доста шумни

Тъй като подвижните климатици нямат външно тяло, всички компоненти, които има обикновения климатик, при подвижния трябва да бъдат поставени на едно място. Поради тази причина, по време на работа, тези климатици стават изключително шумни, до степен, в която спането може да стане трудно.

Висока консумация

Макар и да има подвижни климатици с А консумация, по достъпните модели по отношение на цена, са с доста по-ниска ефективност. Това се дължи на тяхната компактност и липса на важна електроника, която преобразува енергия и намалява консумацията.

Нужда от отдадена дупка в прозорец/стена

А това, че е необходим отведен отвор извън помещение също не помага. Това може да е дупка в прозореца, в стената или към комина, но това намалява реалната подвижност на климатика.

Все пак, на ваше разположение е уред, които е ефикасен в затоплянето и изстудяването на помещенията, продукт, който може да бъде сложен в други помещения или изцяло различна сграда, и то изключително лесно – намерете такъв на Eclima.bg.