Екстремно потапяне с висока скорост

Компания номер едни при геймърските монитори[1] и производител на IT аксесоари AOC ребрандира изцяло геймърските си продукти с новата марка AGON by AOC. AGON by AOC ще обхване всички продукти от портфолиото на AOC, предназначени за игри – от монитори до хедсети, механични клавиатури, мишки, подложки и други за геймъри от всички нива, разпределени в три категории.

 Първите продукти, пуснати под новото име, ще са мониторите от серията G3 като част от новата категория AOC GAMING. Петте нови G3 дисплея стартират от диагонал 27” (68,6 см) до 34” (86,4 см), като всички те са с агресивна извивка 1000R, 165 Hz честота на опресняване и изчистен, 3-странен безрамков дизайн. Извитите модели от серията G3 ще допълнят и надградят (с по-високи честоти), но няма да заменят награждаваната серия G2.

 „С ребрандирането на нашето геймърско портфолио под обединяващата марка ‘AGON by AOC’ възнамеряваме да вдигнем нивото на нашето геймърско портфолио, което ще стане по-последователно и целенасочено. От любителите и запалените играчи до състезателите по електронни спортове, ние си представяме един епичен фантастичен свят, където геймърите са обединени да покажат върха на своите способности, подпомогнати от продукти, които ги допълват по най-добрия начин,” каза Щефан Зомер, Ръководител на глобалния маркетинг в AOC.

 Новата лига AGON by AOC е тук и увеличава своята многобройност. Битката предстои, сирените на войната звучат и е време да вземем снаряжението, да напуснем зоната на комфорт и да се отправим към приключенията, които ни очакват. Любителите на приключенията са готови да оставят своя следа извън утъпканата пътека и да следват сърцето си. Нима някой може да почувства чудесата и красотата на неизследваните светове, ако не тръгне извън познатото, нали? Освен акоосвен ако не го направите от удобството на своя дом с брилянтен, потапящ прозорец към виртуалните бойни полета.

 Потопете се в приключенията, открийте съдбата си

 Полето на действие в игрите напълно се промени в рамките на само няколко години. В преследването на повишена производителност и свързаност, които позволяват на геймърите да се чувстват потопени в играта и да бъдат най-добри сред съперниците си, PC изживяването се дефинира от играта с висока честота на опресняване (144 Hz+) и извитите дисплеи.

 Серията G3 на AOC продължава да носи блясъка на обичаната G2, за да предложи на геймърите нужното да изпреварят съперниците.

 „Серията G2 стана една от най-популярните много бързо и сме благодарни на нашите клиенти за доверието. Затова с гордост и вълнение пускаме серията G3, като сме уверени, че създадохме ценно допълнение към линията AOC GAMING. Трябва да изпитате тази извивка 1000R лично, за да оцените абсолютното потапяне в играта,” каза Цезар Акоста, Продуктов мениджър за гейминг / IT аксесоари & и тъч монитори в AOC Europe.

 Серията G3 е с по-силна извивка 1000R при всички модели, която обгражда потребителя отстрани в по-голяма степен в сравнение с по-умерената 1500R в серията AOC G2. За геймърите, играещи от персонална перспективата като в самостоятелните екшън/FPS заглавия, RPG-та, състезателни игри и симулатори, тази агресивна извивка трансформира монитора в нещо повече от прост прозорец към виртуалните светове. Играта на извити 1000R дисплеи, които изцяло обгръщат периферното зрение, е подобна на VR преживяването, но без негативните аспекти на пълното изключванеот реалния свят.

 Всички модели от серията G3 са снабдени с VA панели с честота на опресняване 165 Hz, което е едно ниво нагоре от общоприетия стандарт при геймърските монитори от 144 Hz. Нещо повече, настройката за намаляване на замазването (Motion Blur Reduction) редуцира времето за реакция на пикселите до само 1 ms (MPRT), така че геймърите ще почувстват бърза визуална обратна връзка без разсейващи артефакти и призрачни ефекти. Мониторите идват с Adaptive-Sync поддръжка, която предлага плавни графики без накъсване. Освен това всички модели имат много ниско входно закъснение, така че действията на потребителите могат да бъдат видени на екрана почти мигновено, без осезаемо забавяне в обработката.

 Новият софтуер G-Menu позволява на геймърите да правят настройки на монитора с просто кликване на мишката, без да докосват бутоните за управление. Също така, режимът Low Blue Light и технологията FlickerFree помагат на играчите да поддържат зрението си в оптимално здраве.

Визуално VA панелите възпроизвеждат наситени, изпъкващи цветове с изключителен контраст и дълбоко черно, което са отлични характеристики за гледане на филми или игри с тъмни сцени. Широките ъгли на видимост от 178°/178° позволяват на приятели и членове на семейството да се включат в забавлението.

 Специално създаден за симулации и състезателни игри, AOC CU34G3S използва 34” VA панел със съотношение 21:9. Остротата на ултра широката  WQHD (3440×1440) резолюция в комбинация с извивката 1000R изпълва периферното зрение на потребител и създава капсулирано, потапящо преживяване. Стойката, която може да се накланя, върти и наглася по височина, предлага ергономично позициониране по време на дългите игрови сесии, а двата вградени говорителя по 5W възпроизвеждат богат звук.

 За FPS, екшън/RPG или всеки друг жанр AOC предлага и два 31,5”, и два 27” монитора от серията G3, като и при двата размера са налични модели с Full HD и QHD резолюция.

 31,5-инчовият AOC CQ32G3SU и 27-инчовият CQ27G3SU са снабдени с панели с QHD (2560 x 1440) резолюция, която предлага отлична яснота и острота в по-масовото съотношение 16:9. Стабилната и елегантна стойка не заема твърде много място на бюрото и разполага с възможност за прибиране на кабелите. Тя може да се върти, накланя и настройва по височина за постигане на ергономична и здравословна позиция на седене. 31,5-инчовият модел идва с два говорителя по 5W, а 27” версията – с 2х3W.

 Част от серията G3 са 31,5” C32G3AE и 27” C27G3U, като и двата предлагат Full HD (1920 x 1080) резолюция. В зависимост от игрите и оборудването на потребителя играта при Full HD резолюция може да бъде най-оптималния избор. Не всички игри изискват най-висока резолюция, за да доставят наслада и възможности за постигане на победа. За някои геймъри скоростта е по-важна, а постигането на висока кадрова честота при QHD резолюция или по-висока е трудна задача за PC конфигурациите от нисък и среден клас. Със 165 Hz честота на опресняване и 1 ms MPRT, както и картина без накъсване, благодарение на Adaptive-Sync технологията, тези модели са най-достъпните в серията и перфектен избор за бюджетно ограничени геймъри, които възнамеряват да подобрят уменията си. По-големият 31,5” C32G3AE идва с базова стойка, която позволява накланяне и два 5W говорителя, а 27” C27G3U идва с ергономична стойка, която позволява регулиране на височината и 3W говорители.

 Първите модели от серията G3 AOC CU34G3S, CQ32G3SU, C32G3AE вече са налични на препоръчителни крайни цени от съответно 1329, 879, 679 лв. с ДДС; а останалите модели CQ27G3SU и C27G3U ще са в продажба от септември 2021 г. на цени съответно 779 и 639 лв. с ДДС.


[1] IDC Quarterly Gaming Tracker – Gaming Monitor 2021 Q1