AOC пуска в продажба 4K гейминг монитор със 144 Hz и 1 мс

Водещият световен бранд за гейминг монитори AOC пуска в продажба гейминг дисплей, който комбинира 4К резолюция и 144Hz скорост на опресняване – 28-инчовият (71 см) U28G2XU от награждаваната серия G2. Проектиран за PC играчи, които търсят най-доброто и най-новото в света на технологиите, U28G2XU предлага невероятни детайли и живи цветове, благодарение на своя IPS панел с кристално ясна 4К (UHD) резолюция. 

 

Светкавично бързата скорост на опресняване от 144Hz и 1 мс GtG времето за реакция на този монитор гарантират плавна и бърза визуална обратна връзка без артефакти, за да могат играчите да реагират мигновено. U28G2XU предлага AMD FreeSync Premium и Nvidia G-Sync съвместимост и e VESA DisplayHDR 400 сертифициран, като по този начин осигурява привличащ окото динамичен обхват. AOC U28G2XU ще бъде наличен в магазините от август 2021 г. с препоръчителна цена от 1439 лв. с ДДС. 

Нова ера

 

Тъй като необходимата мощност на графичния процесор вече е достъпна на пазара, PC геймингът при 4К резолюция и при висока честота на опресняване вече е тук и е на разположение на всички. В състезателните заглавия честотата на опресняване от 144 Hz се оказа абсолютният минимум, за да могат геймърите да реагират незабавно. При по-високи резолюции, като 4K, играчите могат да оценят как визуалната достоверност на определени заглавия става почти неразличима от реалността.

 

За играчите, които не се ограничават до определени жанрове игри, монитор с 4К резолюция и 144Hz скорост на опресняване може да бъде най-добрата комбинация от характеристики, които PC гейминг сцената е виждала някога. 

 

При 4К резолюция играчите на стратегии в реално време могат да видят повече от света на играта наведнъж и да планират стратегиите си по-прецизно. В ролевите и екшън заглавията изображенията и текстурите показват осветени от неонови светлини улици, впечатляващи гледки и блестяща метална броня с реалистично качество. Такова богато съдържание може да бъде възпроизведено с плавна честота на опресняване от 144Hz и без забележими „призрачни“ ефекти благодарение на 1 мс GtG време за реакция, което извежда „усещането за свързаност“ на следващо ниво.  Днес, с усъвършенстваните GPU технологии като DLSS, постигането на повече от 60 кадъра в секунда при 4К е по-възможно от всякога. AOC U28G2XU предлага неустоимо предложение за максимално добър PC гейминг. 

 

Изключителни спецификации, готови за бъдещето

71 cm (28 ”) AOC U28G2XU се предлага с фини и елегантни червени акценти и дизайн без рамка от три страни. Оборудван е с IPS панел с 4K резолюция (3840×2160). Честотата на опресняване от 144 Hz при 4K резолюция се поддържа чрез двете му DisplayPort (1.4) връзки, докато двата му HDMI 2.0 порта поддържат 4K при 60 Hz. Макар U28G2XU да е предназначен за игра на компютърни игри, чрез HDMI 2.0 порта мониторът може да се използва и в комбинация с конзолите от ново поколение при честота на опресняване от 120 Hz и QHD резолюция.

 

Благодарение на IPS технологията на панела си, мониторът предлага ъгли на видимост 178/178°, широк обхват и оптимално цветово изживяване (98,8% DCIP3 покритие). Яркостта на U28G2XU възлиза на  370 нита, а контрастът е 1000:1. VESA DisplayHDR 400 сертифицирането също осигурява висок динамичен обхват от ярки експлозии и тъмни ъгли.

 

В тези дни играчите извършват изключително много задачи, като едновременно играят, разговарят с приятелите си, правят излъчвания на живо и коментират съдържанието си. За тези и други случаи U28G2XU поддържа режим Picture-in-Picture, за да могат два източника на изображения да бъдат възпроизведени един до друг. 

 

AOC U28G2XU е гъвкав при изпълнението на всекидневни дейности и има голям потенциал за работа от дома: вграденият хъб с 4 порта USB 3.2 прави свързването с периферни устройства като клавиатури, мишки и уебкамери много лесно и позволява да поддържате работното си място чисто и подредено. Въпреки че мониторът е оборудван с два 3 W високоговорителя, изходът за слушалки може да бъде полезен при свързването на външен хедсет, като новия GH200 на AOC. 

 

За да отговаря на всички нужди на играчите по отношение на ергономична позиция на тялото, поставката на U28G2XU е с регулируема височина (130 мм) и предлага широк обхват на наклона (-5/21.5°) и завъртането (-32/32°). Освен това, той идва в комплект със стойка VESA 100 мм, което позволява закачането на дисплея към рамо за монитор. А когато игралните сесии продължат до късно през нощта, режимът LowBlue Light намалява потенциално вредните дължини на синята вълна, докато технологията FlickerFree премахва трептенето на подсветката.  

 

Също като останалите модели от серията G2 на AOC, AOC U28G2XU поддържа шест игрови режима и функции, като Dial Point (постоянен мерник на екрана), Game Color (наситеност на цветовете) и Shadow Control, за да могат геймърите да извлекат максимума от игрите си и да получат предимство срещу противниците си. 

 

AOC U28G2XU ще бъде наличен в магазините от август 2021 г. с препоръчителна цена от 1439 лв. с ДДС.