Ценова ефективност и скалируемост със Seagate

Дистрибуторът на ИКТ продукти и решения ASBIS България обяви готовността си да достави на локалния пазар продуктите на Seagate, предназначени за корпоративни клиенти от всякакъв клас. Те включат разширителни модули и JBOD шасита за съхранение на данни, както и изцяло flash базирани, и хибридни системи за критични приложения.

Марката Seagate е отдавна позната на българския пазар със своите твърди дискове за всякакви приложения, но компанията предлага и цялостни решения за съхранение на данни за корпоративни нужди. Те покриват постоянно растящата необходимост от разширяване на капацитета за съхранение като дават възможност за постигане на висока плътност, лесна интеграция и надграждане, и съответно ниска цена на притежание на активите.

Гъвкава скалируемост до 1.5 PB

JBOD шаситата от линиите Exos E и Nytro E се предлагат в размери 2U и 5U и могат да поемат между 12 и 84 твърди диска. Така се осигурява максимален капацитет за съхранение до 1,5 PB при използване на 18 TB SAS носители.

Освен с висока производителност, достигаща 14,4 GB/s с единичен контролер и 28,8 GB/s с двоен, те предлагат и солидна надеждност благодарение на дублираните охлаждащи и I/O модули и наличието на резервни интерфейси до всички дискове.

JBOD шаситата на Seagate могат да работят и със SSD и са подходящи, както за приложения, изискващи голям капацитет, така и за критични решения, където времето за реакция е от определящо значение. Те са лесни и бързи за обслужване, благодарение на универсалната си модулна архитектура.

Следващо ниво на производителност и защита на данните

Когато става дума за производителност, на сцената излизат фамилиите Exos X и Nytro X, които се отличават с ценово оптимизирана архитектура, която достига наличност до 99,999%. Това са до 5 минути сумарно на година, през които масивът е изключен заради поддръжка или ъпдейти. Високата надеждност се дължи на факта, че всеки компонент от тези решения е проектиран и произведен от Seagate.

Предлагат се конфигурации с между 12 и 84 гнезда и максимална пропускателна способност до 7 GB/s, която може да се постигне и само със SAS HDD носители.

Технологията за защита Seagate ADAPT позволява много бързо възстановяване на RAID масивите, при което почти се елиминира времето, в което системата не е функционална. Опционално са налични възможности за репликиране на данните и създаване на snaphots, която позволява покриване на по-взискателните стандарти за резервно копиране на данни. 

Във фамилиите Exos X и Nyrto X се използва интелигентен фърмуер и технологията Seagate Secure, която допълнително защитава достъпа до данните и управлението на масива.

Интегрирани решения за съхранение

Когато се търси оптимална плътност на ресурсите за обработка и съхранение на данни, най-подходящи са интегрираните решения от линията Exos AP. В България се предлага само най-големия модел от серията – 4U шасито със 100 гнезда, което разполага с два процесора Intel Xeon Scalable, 4x 10 GbE мрежови интерфейса (опционално до 100 GbE) и може да предложи максимален капацитет до 1,72 PB.

Високата плътност и енергийна ефективност на Exos AP 4U100 определят ниската обща цена на притежание. Образцовата надеждност е обусловена от използването на минимално количество конектори и кабели и двоен 12G SAS контролер, а наличието на четири 2.5“ гнезда позволява лесното реализиране на SSD кеширане. За постигането на висока производителност от всички носители се използва вградена технология за минимизиране на спада в бързодействието на дисковете при конфигурации с много носители.

Актуалното портфолио от решения за съхранение на данни на Seagate предлага отлична надеждност и производителност, солиден капацитет с възможности за лесно разширение и оптимална стойност на инвестицията в дългосрочен план, благодарение на опростената унифицирана архитектура и ниското енергопотребление.

За повече информация, консултации и демонстрации на системите, можете да се обърнете към дистрибутора АСБИС България и неговите партньори.