Основи на техническото SEO

 

Техническата оптимизация за търсачки е свързана с качеството на инфраструктурата, която доставя вашето съдържание. Доброто техническо SEO означава, че Google лесно ще намери вашето съдържание и това съдържание ще бъде лесно за него за смилане и разбиране. .

Какви са вашите основни приоритети за техническо SEO?

o        Обхождаемост – Google трябва да има достъп до вашите страници и да усвоява съдържанието ви. Понятието „обхождане“ по същество означава достъп и четене на уеб страница. Ако Google не може да осъществи достъп до вашето съдържание, той не може да го предложи в резултатите си.

o        Неопределяемост – След като Google види вашата страница, трябва да е сигурен, че искате тя да показва тази страница на своите потребители.

o        Архитектура на сайта – Трябва да организирате сайта си по начин, който улеснява разбирането на раздели и категории и улеснява навигацията на Google през всяка отделна страница на вашия сайт. Ако на вашия сайт има страници, които нямат вътрешни връзки, сочещи към тях, Google ще има проблеми с намирането им. Страхотната архитектура на сайта също е голям бонус за потребителското изживяване.

o        Маркиране на схемата – Този фактор е фундаментално важен. Мислете за него като за роден език на Google. Маркирането на схемата обяснява съдържанието ви на Google по начин, по който разбира, което улеснява смилането и разбирането.

o        Скорост – Всяка страница трябва да бъде бърза. Потребителите не обичат да чакат и Google знае това; Той иска да препоръча по-бързи страници на своите потребители, тъй като те дават по-добро потребителско изживяване. Google има инструмент за тестване на вашите страници за бързина.

o        Удобство за мобилни устройства – Всяка страница на вашия сайт трябва да бъде удобна за мобилни устройства. Потребителите трябва да могат лесно да консумират съдържанието ви на мобилно устройство. Google оценява съдържанието ви според неговата ефективност на мобилно устройство, така че е жизненоважно да го направите правилно.

o        Потребителски интерфейс – Google иска да препоръча сайтове, които се харесват на потребителите както в дизайна, така и в удобството на използване. Оформлението на вашия сайт трябва да гарантира, че когато потребителят попадне на вашата страница, че го намира за привлекателен, те с един поглед разбират какво предлага вашата страница и разбират възможностите за навигация, които имат.