Philips и Xiaomi ще разработват заедно умни лампи

Philips и Xiaomi се обединяват в разработката на смарт осветление. Партньорите планират да създават съвместно както оборудване, така и софтуер.

Philips и Xiaomi ще разработват осветителни устройства, които могат да се включват към платформата за “умен дом” на Xiaomi и се управляват с помощта на смартфон или таблет. Съвместните устройства ще се продават чрез дистрибуторските канали на Xiaomi. Финансовите условия на партньорството не се съобщават.

“В близките месеци клиентите на Xiaomi, използващи smart home екосистемата могат да избират от по-широк спектър мрежово LED осветление, работещи на платформата на Xiaomi”, – казва изпълнителният директор на китайското подразделение на Philips Lighting Джон Уанг.

Макар Philips и Xiaomi да обявяват сътрудничеството си едва сега, команиите показаха съвместен проект още в началото на септември. Става дума за настолната LED лампа Philips Eyecare, която може да се върти на всички страни и да заема различни положения. Устройството поддържа функция за автоматично регулиране на яркостта и Wi-Fi модул, използван за управление на ламата от смартфон.