Полезни съвети при продажбата на автомобил

 

Едни от най-големите предимства при продажба на собствени вещи е бързината на осъществяване и разбира се изгодната сделка. 


Когато вещите са ежедневно използвани дребни стоки, продажбата става сравнително лесно. Стане ли въпрос обаче за движимо и недвижимо имущество, каквито са личния автомобил или имот, пътя на продажбата е доста дълъг, понякога отчайващо бавен. 


Много хора продават вещите си онлайн през различни платформи. Така може да се процедира и когато човек вече няма нужда от автомобила си и търси подходящ нов собственик, който да приеме предложената в интернет цена. Това е прекрасен вариант за развитие, но всеизвестен факт е, че относно цената винаги се води “здравословен” спор. 


Всички тези главоболия като пускане на обява, очакване на обаждане от потенциален купувач, безброй огледи, които не се знае дали ще завършат с покупка, тичане и разправии могат да бъдат спестени на продавача. 


Как? 


Има фирми които се занимават с изкупуване на автомобили и само до няколко часа след огледа са способни да платят цялата желана от продавача сума. Това е чудесно облекчение за всеки, който буквално иска да се отърве от старата си бричка, която все пак не трябва да идва от миналия век и още да бъде в движение. Повечето компании изкупуват всякакви превозни средства включително автомобил, джип, бус, камион и мотор стига те да са произведени през новото хилядолетие. Прави се оглед и ако всичко е наред или щетите са малки се договаря цена и се изплаща от компанията на продавача в рамките на същия ден. Собственикът не се занимава с нищо, освен да предостави снимка и информация на фирмата. Не чака дълго време за резултат и не се отчайва дали изобщо може да осъществи тази продажба. Тоест има яснота кога и дали парите са налични, особено ако сумата е спешно наложителна. 


Също така фирмите предлагат и други услуги, с които хората по-лесно продават остарелите си машинки. Например фирмите изкупуват и повредени автомобили и джипове, по които има щети като ударено, проблеми със скоростите или двигателя и които по-трудно биха се продали. 


Друго предимство на използването на услугите на такива фирми е бартера. Тоест ако някой желае да замени своето старо превозно средство за по-ново, фирмите купуват старото МПС и в зависимост от цената на избрания от клиента нов модел доплащат на клиента или им се доплаща от него разликата в цените.