Най-новият монитор от B линията на Philips

Един от най-екологичните монитори от B линията на Philips е тук: Philips 242B1G (23,8″ / 60,5 см диаг.). Той е проектиран за устойчива продуктивност и насочен към загрижените за природата професионалисти. Щадящият околната среда монитор постига ново ниво на пестене на енергия в допълнение на лекотата да използвате и визуалния комфорт (IPS панелът осигурява пълноцветни изображения и широки ъгли на видимост). Всичко това гарантира върхова производителност всеки ден при зачитане на околната среда.  

Енергийно-ефективна производителност

Новият Philips 242B1G осигурява значителна икономия на енергия, благодарение на супер ефективния си дизайн. Неговите функции за пестене на енергия използват подсветка с LED технология, която осигурява необходимата яркостта и цветове, докато използва значително по-малко мощност. Мониторът е снабден с пакет от технологии за икономия като PowerSensor, LightSensor и хардуерен „0-вата“ ключ.

PowerSensor засича присъствието или отсъствието на потребителя посредством безвредни инфрачервени сигнали и автоматично намалява яркостта на монитора, помагайки за пестене на до 80% от цената на електричеството. Технологията LightSensor анализира околната светлина и в резултат настройва яркостта на екрана. Друга важна функция, която прави монитора особено ефективен за намаляване на въглеродния отпечатък, е бутона за пълно изключване. При превключването на „0-ватовия“ ключ потребителите могат напълно да изключат техния монитор от електрическата мрежа, което свежда консумацията до нула. И това не е всичко…

„Зелен“ отвътре навън

Истински загрижените за околната среда потребители предпочитат екологични и устойчиви материали, за да намалят ефективно своя въглероден отпечатък и да насърчават използването на преработени суровини. Този модел е идеален избор за тях. Съставен от 85% рециклирани пластмаси и сертифициран по TCO Edge, Philips 242B1G е напълно лишен от вредни субстанции като живак, халоген (за да минимизира влиянието върху околната среда) и PVC/BFR. В допълнение, всички опаковъчни материали на монитора са 100% рециклирани. Освен това моделът отговаря на основните международни стандарти като EnergyStar 8.0, EPEAT и RoHS.

Комфортна картина

Philips 242B1G е оборудван да посрещне изискванията за комфортна продуктивност. Затова той използва IPS технология за красиви цветове и остри изображения, идеална за различни задачи – от фото редактиране до уеб браузване и използване на професионални приложения, където се изисква точност на цветовете и консистентна яркост. IPS дисплеите използват напреднала технология, която осигурява изключително широки ъгли на видимост от 178/178 градуса и това е особено полезно при работа в екип. 

За комфорта на потребителите, особено тези, които прекарват много часове пред монитора, моделът включва три функции за предпазване на очите, които намаляват напрежението в тях. LowBlue режимът намалява вредната синя светлина с къса дължина на вълната, а FlickerFree регулира яркостта и намалява трептенето за по-комфортна работа. Режимът EasyRead допълва с предлагането на картина за четене на текстове „като от хартия“.

 

Philips 242B1G е наличен от февруари на препоръчителна крайна цена от 408 лв. с ДДС.