Съберете погледите с AOC Q27T1

Компютърните монитори за офис употреба вече десетилетия следват консервативен стил, в който преобладават прави форми и най-вече черен цвят.

AOC Q27T1 разчупва стереотипа и прави истинско дизайнерско изявлениe със своята необичайна и елегантна стойка, която спокойно може да се нарече произведение на изкуството. Тънката метална рамка е извита елегантно и заема буквално минимално пространство на бюрото, а гумираната ѝ долна повърхност предотвратява плъзгане на монитора. Стойката идва вече сглобена към монитора, така че за да го използвате трябва буквално да го извадите от кашона и да свържете два кабела. Конекторите са скрити под капак, така че да не се разваля елегантния вид на монитора дори при гледане отзад.

Суперлативите за дизайна на AOC Q27T1 не са случайни, защото той е плод на световноизвестното Studio F.A. Porsche. Можем само да похвалим въображението на проектантите за оригиналната интерпретация на стойката и как нейната красота не пречи на функцията.

Дисплеят е с тънки рамки по три от страните, което допълва модерното му излъчване. Става дума за IPS матрица с QHD резолюция (2560х1440 пиксела) и висока яркост – 350 cd/m2, които трябва да са достатъчни за безпроблемна работа дори и в много осветени помещения. Макар да става за игра отвреме-навреме, AOC Q27T1 не е създаден с тази цел. Мониторът е проектиран за професионална употреба и неговия IPS панел може да се похвали с много добро покритие на популярните цветови пространства – 107% RGB и 88% AdobeRGB. Диагоналът от 27“ също е подходящ за дизайн и обработка на видео и изображения, така че дори напредналите професионалисти има какво да открият в него.

Красотата е изисквала определени жертви и най-съществената от тях е липсата на възможност за регулиране на височината на екрана по височина, както и за неговото завъртане. Така постигането на най-ергономична позиция на екрана може да се окаже малко предизвикателство.

Контролите на екранните менюта са дискретно разположени на долната страна на рамката в десния край. Макар да не е най-модерния и удобен начин на управление, той е напълно функционален – в крайна сметка не променяме настройките по няколко пъти на ден, а и AOC предлагат удобно приложение, с чиято помощ можете да свършите всичко директно с мишката.

Трите входни интерефейса (1x DisplayPort 1.4, 2x HDMI 1.2) би трябвало да са напълно достатъчни за всякакви нужди. Време е да забравим за по-старите стандарти като VGA и DVI, а и те няма да ви дадат оптимален резултат. Затова, ако имате по-стар компютър, крайно време е да го обновите.

AOC Q27T1 е за хора, които държат на безупречния стил и качествената картина. Името на Studio F.A. Porsche носи допълнителна тежест на този имидж и превръща монитора в желано бижу за фронт офиси и професионални зони, където клиентите трябва да получават безупречни първо впечатление. Това е един много добър дисплей за почти всякакви задачи, който оправдава класната си външност.