ADATA подготвя дебют на нови DDR5 памети

ADATA Technology обяви, че се подготвя запазарен дебют на DDR5 модул памети от следващо поколение, които предлагат на потребителите значително подобрение на скоростта и капацитета, както и увеличена честотна лента на CPU ядрата. За тази цел тайванската компания работи в тясно сътрудничество с MSI и Gigabyte, за да предостави оптимизирано изживяване и синергия на продуктите.

Наред с други инициативи, ADATA, MSI и Gigabyte провеждат съвместни тестове и изследвания, за да гарантират оптимален овърклок на най-новите платформи на Intel.

Новите DDR5 модули ще бъдат пуснати едновременно с DDR5-съвместими дънни платки, за да предложат висока производителност на широк кръг потребители, сред които геймъри, създатели на съдържание и бизнеси.

Новите памети на ADATA ще достигат скорости до 8400MT/s и ще се предлагат с капацитет до 64GB. Модулите ще разполагат с ECC функционалност за коригиране на грешкиза подобрена точност и надеждност, както и с функционалност за управление на мощносттаза подобрена енергийна ефективност с намаляване на консумацията на енергия до 1,1V.

От компанията информират, че повече детайли за новите памети ще бъдат предоставени по време на тазгодишниото виртуално издание на CES, което ще се проведе в периода 11-14 януари.