Porsche Design и AOC обявяват партньорство

Porsche Design и AOC установиха партньорство, което комбинира всеобхватната и функционална дизайнерска философия на Porsche с върховата дисплей технология на AOC. Заедно те ще предложат изключителни геймърски монитори на пазара, които са разработени за геймъри, търсещи най-висока производителност, но и прогресивен, стилен външен вид за своята машина. Първият Porsche Design AOC AGON гейминг монитор ще бъде пуснат през есента на 2020 г. 

 

Марката Porsche Design е синоним на ексклузивни лайфстайл продукти, които се отличават със своята точност и перфекционизъм. Изчистената дизайнерска философия на компанията означава оптимизиране на форма и функция чрез откриване на иновативни решения. AOC е подразделение на TPV Technology, най-големият производител на LCD монитори в света. Благодарение на отличните, високопроизводителни и уникални геймърски дисплеи на AOC Gaming и премиум линията AGON, AOC държи първа позиция на световния пазар на монитори за игра. 

 

Синергията на двете компании и областите, в които са експерти, ще даде резултат под формата на звездни продукти, които блестят със своя дизайн, както и със своята функционалност. Първият изобщо геймърски монитор на Porsche Design и AOC ще бъде пуснат на световните пазари през есента на 2020. С това стратегическо партньорство, Porsche Design навлиза на бързорастящ пазарен сегмент – глобалният обем на геймърските монитори с честота на опресняване 144Hz и повече нарасна с 76% година за година в края на 2019-а. Колаборацията предлага на ексклузивната лайфстайл марка достъп до разполагаща с добри средства младежка аудитория и до по-широка таргет група, част от силно общество по целия свят. Използвайки наследството на историята в моторните спортове, мониторите са перфектния преход от спорта на пистата към „спорта“ в хола. За AOC това ще бъде стилна добавка към богатата история с дизайнерски продукти, този път в геймърското портфолио. 

 

„Porsche Design предлага ексклузивен набор от потребителска електроника и геймингът е един от най-бързорастящите пазари в сектора. Геймърските монитори перфектно допълват нашето портфолио от вдъхновени от технологиите лайфстайл продукти и ние сме въодушевени да си сътрудничим с такъв силен и наложен партньор като AOC, една от водещите глобални марки на пазара на дисплеи,” каза Jan Becker, CEO на Porsche Design.

 

 „Горди и развълнувани сме от това сътрудничество с такъв фантастичен партньор като Porsche Design. Тяхното дизайнерско наследство върви перфектно с нашата върхова дисплейна технология. Вярваме, че заедно, благодарение на нашите чудесни и уникални монитори, ще можем да дадем на геймърите по целия свят недостижимо преживяване в игрите,” добави Nico Vernieuwe, SVP Branded Business в TPV Technology.

 

Последващи новини за очакваните монитори Porsche Design ще бъдат анонсирани в близко време.