Нов смарт контакт от Tenda

Tenda обяви локална наличност на SP3 за българския пазар. Устройството представлява интелигентен WiFi контакт, който може да управлява умни устройства в дома през смартфон с помощта на приложението Beli. 

SP3 работи директно с Amazon Alexa и Google Assistant за управление на устройствата чрез гласови команди. Дистанционният достъп позволява включване, изключване и контрол на различни устройства само с един бутон. Джаджата работи със защитени 2.4GHz безжични мрежи и няма нужда от отделен хъб, а дизайнът е изключително компактен и не блокира съседния контакт. Приложението предоставя пълен достъп до домашната мрежа, независимо от местоположението на потребителите, с директно управление през смартфон. Различните режими на работа се определят според индивидуалните предпочитания на всяко домакинство и могат да бъдат решени в предварително зададени енергийни планове. Независимо дали изключвате светлината на верандата в зори, стартирате кафемашината, докато сте под душа или включвате осветлението отново привечер, SP3 улеснява управлението на тези рутинни задачи. 

При по-дълги отсъствия от дома, като например летни отпуски, производителят съветва да настроите интелигентия контакт на “Away Mode”, което позволява активиране и деактивиране на случаен принцип на осветлението, така че да изглежда все едно сте си вкъщи. Освен всички изброени полезни функционалности, SP3 позволява свободно и лесно да контролирате вашите домакински уреди като едновременно с това ефективно намалява дългосрочната консумация на електроенергия.