Водещи ползи от използването на пътна помощ

На пътя има повече коли и камиони от всякога. Ако колата ви е извън гаранция и каквато и да било застраховка, то значи определено трябва да помислите за пътна помощ като част от  вашата автомобилна застрахователна полица.

Успокояващо е, когато знаете, че има на кого да се обадите в случай на повреда или спукване на гума. Пътната помощ е различна от гаранционната пътна услуга, но е нещо много, много важно за вас и за вашите близки.

Гаранционната пътна услуга позволява на представител на сервиза да дойде при вас на мястото на повредата. Гаранциите обаче изтичат от срок, а и не винаги покритието им е изцяло във ваша полза.

С пътна помощ от застрахователен агент често можете да разширите достъпа си до ремонт на мястото на повреда или да получите помощ при тегленето на автомобила до съответното сервизно съоръжение. Въпреки това, различните оферти могат да варират в зависимост от покритието на гаранцията.

Основите на пътната помощ

Нито две застрахователни компании не предлагат идентични програми за пътна помощ. Повечето обаче ви дават:

·         Помощ при паднал акумулатор;

·         Ремонт на спукани гуми;

·         Аварийно зареждане с гориво и други течности за коли;

·         Помощ при загубен или забравен в колата ключ;

·         Теглене до най-близкия сервиз.

Автомобилните застрахователни компании се стремят да направят своите програми за пътна помощ нещо търсено и наистина полезно. Някои предлагат по-стабилно покритие, отколкото просто основна помощ.

Предимства на пътната помощ

Спокойствието е безценно и основна полза от пътната помощ. Използва се от всяко семейство, което шофира колата – така че ако семейството ви има нов шофьор на пътя, родителите могат да дишат по-спокойно, знаейки, че синът или дъщеря им могат да се обадят за помощ, ако останат на пътя.

Пътната помощ често струва много малко пари, така че не е проблем да я добавите към своите месечни или годишни разходи. Много програми за пътна помощ са по-евтини дори от това, което някога сте си представяли.

Достъпност, ниска цена, удобство, спокойствие… какво повече ви трябва?