Теленор и ВВМУ продължават партньорството си

За поредна година Теленор България връчи предметни награди на тържествена церемония по повод завършването на курсисти от Випуск 2020 на Висшето военноморско училище “Н.Й. Вапцаров” във Варна. Теленор България е партньор на най-старото техническо учебно заведение в България и подпомага обучаващите се курсанти да прилагат на практика теоретичните си знания. Подкрепата за ВВМУ включва както осигуряването на материални ресурси, така и споделяне на опит и знания на професионалистите на Теленор България, които организират различни обучения за младите курсанти.

“Преди десет години, Теленор България откриха една нова перспектива за обучаемите във ВВМУ – курсантите и студентите да се “срещат” със съвременните комуникационни технологии. Благодарение на съвместното споразумение за сътрудничество, всяка година всички от специалност “Информационни и комуникационни технологии” посещават обектите на мобилния оператор и провеждат практически занятия“, коментира доц. д-р Георги Димитров, катедра „Електроника“, ВВМУ.

„За Теленор е чест да партнираме с Висшето военноморско училище “Н.Й. Вапцаров” и да подкрепяме експертното развитие на бъдещите висококвалифицирани кадри на страната. Вярваме, че това многогодишно партньорство дава възможност на обучаващите се да трупат безценен практически опит в реална среда, който ще им дава предимство в бъдещото им професионално развитие. Като водещ мобилен оператор, неделима част от нашата стратегия е да инвестираме както в осигуряването на по-добра мрежа и потребителско преживяване, така и в образованието и развитието на таланти“ каза Спас Велинов, главен директор “Технологии” в Теленор България.

„Интересът към стажантски програми е налице и непрекъснато расте. Във връзка с осигуряването на покритие с радиосигнал от клетъчните мрежи в крайбрежната зона, ВВМУ провежда съвместно научно проучване. Резултатите ще послужат за разширяване на мобилната мрежа за целите на оповестяване при бедствие, опасност, търсене и спасяване в крайбрежни води. Колегите от Теленор България са доказали през годините своя висок професионализъм, всеотдайност при решаване на технически проблеми и отзивчивост с цел подобряване на методите за обучение във висшето образование” допълни доцент Георги Димитров от ВВМУ.

Дългогодишното сътрудничество е част от стратегията на Теленор за корпоративна отговорност с фокус върху подкрепата за образованието и младите хора в страната. То започва още през 2011 г. с практически обучения в Центъра за управление на мрежата на Теленор във Варна, където бъдещите специалисти успяват нагледно да се запознаят с техническите специфики на работата.

Теленор години наред дарява телекомуникационно оборудване на университети в страната, за да бъде използвано за образователни цели.