Върхова технологична мода

Новият 27-инчов бизнес модел на Philips вероятно няма да спечели конкурс за дизайн или за красота, но в технологично отношение е супер привлекателен. Ценителите на най-новите технологии би трябвало много да харесат Philips 272B7QU, защото той предлага буквално всичко, което очаквате и не очаквате от един компютърен монитор.

QHD (2650×1440) дисплеят е с тънки рамки, има ергономична стойка, вградена уеб камера (с поддръжка на Hello) и доста сериозни възможности за връзка не само с компютър, но и с всякаква периферия. Като добавим и вградените стерео говорители – няма какво повече да искате. Размерът на екрана чудесно подхожда на резолюцията (или май по-скоро е обратното) и става за всякакви задачи, включително за лесна работа с повечко приложения.

Дизайнът: черно с тънки сребристи линии в стойката като акцент. В началото дори може да не забележите къде е скрит сензора за близост (Power Sensor), който се грижи за това да не се прахосва електричество, ако не сте пред екрана. Опцията хич не е за подценяване, защото ако в офиса има няколко такива дисплея, намаляването на сметката за ток, е гарантирано. И не се безпокойте, въпросният сензор използва само безвредна инфрачервена светлина.

Ше откриете уебкамерата едва когато погледнете отгоре на екрана – тя лежи скрита в задната част на корпуса и излиза, само когато я натиснете и обърнете напред. Целта е една – сигурност, когато не я ползвате. Качеството на Full HD камерата е много добро (включително на вградения микрофон), а удачното ѝ позициониране дава много добра перспектива към вашата особа – все по-важен критерий в условията на онлайн общуване.

Намерите оптималната му позиция на монитора, за да се чувствате наистина комфортно в работен режим. Няма да ви е трудно с настройващата се във всички направления стойка (и във височина до 15 см), която предлага и въртене на 90 градуса. Тази форма и механизъм на стойката отдавна служат вярно на Philips, но имаме две малки критики – основата е плътна и макар да е равна, заема немалко площ от бюрото, освен това екранът леко се поклаща, ако пишете по-агресивно.

За да настроите картината – препоръчваме вместо бутоните под рамката –  SmartControl, което дава достъп до настройките директно с мишката.

Philips 272B7QU дава пълни възможности за настройка на цветовата температура и гамата. Ако педантично точното цветопредаване не е вашия приоритет, можете да активиране LowBlue настройката, която щади очите – проверено и изпитано след немалко часове, прекарани плътно пред екрана. Режимът може да бъде конфигуриран в четири степени, но първата е най-приемлива откъм промяна на белия цвят.

Освен стандартните цифрови портове, той разполага с USB-C и 4-портов USB 3.1 хъб. Може да ви звучи като нещо обикновено, но USB-C порта прави истинска магия, когато трябва да включите модерен ултрабук – само с един кабел ще можете да прехвърляте картина, звук и да осигурите мрежов достъп и захранване от и към преносимия компютър. Цялата останала периферия можете да свържете директно към монитора и то със скорост 10 Gbit/s. Единият от портовете позволява бързо зареждане на смартфони.

Philips 272B7QU ще ви очарова и с магия, които много рядко ще намерите при други монитори: изходящ DisplayPort за свързване на още екрани, без нужда от още един кабел към компютъра и захранващ порт за мини компютри (напр. Intel NUC). Целта на всичко това е наистина да нямате кабели по бюрото и в краката. Мониторът е този чудесен хъб, към който е закачено всичко и това ви спестява десетки включвания и изключвания на кабели, всеки път, когато закачите лаптопа към него.

С Philips 272B7QU можете не само да впечатлите клиентите и партньорите си, но което е по-важно – да се насладите на топ ергономия и на инструмент, който да ви позволи да бъдете максимално ефективни в работата си.