6 приложения, които ще улеснят живота ви

 

Със сигурност се хващате да мислите, че по някакъв начин можете да промените начина на живот, да го подобрите, да го направите по-наситен, изпълнен и здрав. Можете да започнете веднага, защото главният асистент вече е във вашите ръце. Говорим за страхотни приложения, които ще ви помогнат да решите най-различни проблеми.

 

1. MinimaList

Ако Todoist, Wunderlist и други мениджъри на задачи изглеждат претоварени с допълнителни функции, опитайте MinimaList. Както подсказва името, всичко е минималистично и просто в него, дизайнът помага да се съсредоточим върху важното. Основно има две функции, можете да направите списък със задачи и да го зачертаете, когато сте готови. Можете също да планирате събития и да създавате списъци за пазаруване. На бял фон изскачат съвети къде, как и какво да добавите (задайте час, включете известие, маркирайте адрес на карта и т.н.). Когато съберете всички неща, ще ви бъде предоставена хубава скрийнсейвър за главния екран като награда (ако ви хареса, можете да я запазите). Има и функция функция focus mode с таймер – докато ви пеят птиците, трябва да се съсредоточите върху задачата.

2.Habitica

Приложението ще ви помогне да превърнете живота си в истинска ролева игра – с рицари, дракони, мана и еликсири. За начало направете списък на ежедневните си задачи, добри и лоши навици и след това маркирайте тяхното изпълнение. Когато направите нещо полезно, например, отидете на тренировка, почистите стаята, прочетете книга, вземете точки за опит и златно игра. Колкото повече събирате, толкова по-бързо ще преминете на нови нива, ще придобиете награди и оборудване за своя герой. И ако пропускате ежедневни задачи или правите нещо от негативния списък, тогава ще загубите точки за здравето. Когато получите вкус, можете да влезете в колективни куестове с други потребители.

3.Forest

Приложение за игра за тези, които са склонни към забавяне и често се разсейват по телефона, вместо да се фокусират върху нещо важно. Какво общо има гората с това? Това е просто: ако трябва да направите нещо важно, да напишете доклад или да слушате внимателно лекция, задавате таймер в приложението от 30 до 120 минути и се захващате за работа. Докато часовникът тиктака, в телефона ще расте дърво. Ако вашето „дърво в този град е обречено“, вие се отказвате, като затворите приложението, отидете някъде в Instagram или Facebook, растението умира. С течение на времето можете да отглеждате цяла виртуална гора, която ще ви напомня за вашата производителност. Между другото, мъртвите дървета също продължават да съществуват в гората и да ви помогнат да направите заключения за вашите умения за концентрация.

4.SmartPosture

 

 

Четете ли този текст от телефона си? Правилно ли го държите или се извивате по екрана? Също така свивате и крака? Може би трябва да инсталирате приложение, което, използвайки жироскоп в телефона си, ще ви последва. От време на време той ще ви напомня с вибрация или размазване на изображението за позата и как да седите правилно. Строги препоръки – SmartPosture ви моли да държите телефона си на нивото на очите, за да не напрягате врата си. И да, той също се грижи за гърба, краката и долната част на гърба.

5. Simple Habit

Ежедневната медитация помага за намаляване на стреса, подобряване на концентрацията и съня. Но къде да намерите време за това, ако денят е запълнен по часове? Струва си да започнете поне 5 минути на ден. Приложението Simple Habit е предназначено за това. Няма езотерика, разсъждения за чакрите, аурата и космическата енергия в нея, всичко е практично. Всяка сесия за медитация е придружена от гласа на обучител. Има серия – дългосрочни авторски курсове от седмица или повече (например за повишаване на вниманието, поддържане на положителна нагласа) и има класове On The Go – мини-сесии за конкретен случай (за намаляване на тревожността, за настройване на бизнес среща или за подготовка за легло) .

6. RecipeBook

Доста интересно приложение, което има забавна функция Snap’n’Cook. Работи така: намирате какви съставки имате в хладилника, маркирате ги при търсенето и след това разклащате телефона. И програмата показва какво може да приготвите от всичко налично.

Друга особеност е фотографирането на съставките. Направете снимка на продукта, шок и програмата ще каже какво е и какво може да се приготви от него.

Или ако не ви се готви, изберете нещо готово като изтеглите приложението от ТУК.