XPG става официален спонсор на CS_SUMMIT 6

XPG ще е новият спонсор на официалния Valve RMR CS:GO онлайн турнир по време на CS_SUMMIT 6, който ще се проведе в периода 22 юни – 5 юли. CS_SUMMIT 6 ще бъде международно излъчван и се организира регионално с квалификационни игри между отбори в Европа и Северна Америка. XPG ще бъде главен спонсор на събитието в категория гейминг ноутбук с наскоро анонсирания модел XENIA. Поредицата от събития има награден фонд от 200 000 долара и ще се проведе в рамките на две седмици, започвайки с откриващия си турнир на 22 юни.

За да отпразнува спонсорството си на CS_SUMMIT 6, XPG ще предлага XPG XENIA на специални промо цени в BestBuy.com. От 22 до 28 юни XPG XENIA с графична карта GTX 1660ti ще се предлага на цена от 1299,99 щ.д. (първоначална цена 1699,99 щ.д. https://reurl.cc/lVOM19). 

От 29 юни до 5 юли XPG XENIA с графична карта RTX 2070 MAX-Q ще се предлага за 1999,99 щ.д. (първоначална цена 2199,99 щ.д. https://reurl.cc/xZ8k5L). 

 

XENIA беше официално анонсиран през месец април тази година като първият гейминг лаптоп на XPG. Той представлява съвместна дизайнерска колаборация с Intel® и разполага с Intel Core ™ i7-9750H процесор, SX8200 Pro M.2 SSD на XPG и 2666MHz 32GB DDR4 SO-DIMM модул памет.

 

”Всички ние от Beyond the Summit с нетърпение очакваме представянето на премиум модела XENIA на XPG. Аз лично съм невероятно горд с участието на геймърски ориентирана марка като XPG в турнира на CS_SUMMIT 6”, коментира Мишел Ченг, вицепрезидент по продажби и маркетинг от Beyond the Summit, които са организатори на турнира. 

“Радваме се, че отново работим заедно с Beyond the Summit и сме част от емоцията, която CS_SUMMIT 6 носи”, заяви от своя страна Алекс Йин, главен директор за игри и генерален мениджър в XPG. „Вярваме, че любителите на гейминга оценяват възможността да гледат как тези от най-висок клас се борят за славата на своите отбори, но и за развитието на индустрията на електронните спортове като цяло.