MMD пуска новия монитор Philips 272B1G

MMD, водещият специалист при дисплеите и лицензен партньор на Philips monitors, обяви новия Philips 272B1G Full HD монитор, проектиран за оптимален комфорт и продуктивност, разработен с мисъл за опазването на околната среда. Този 27-инчов (68,6 см) LCD монитор е по-нататъшно развитие на „най-зеления“ дисплей от миналата година – Philips 241B7QGJ. Новият модел предлага на професионалистите, за които екологията е важна, пълен набор от иновативни инструменти за подобряване на резултатите на работа при зачитане на околната среда. 272B1G постига забележима икономия на електричество като същевременно осигурява отлична продуктивност, благодарение на пълен набор от интелигентни ергономични характеристики, включително IPS технология, LowBlue режим и стойка Smart Ergo Base. 

Той е топ избор за еко-професионалистите, търсещи супер енергийноефективни инструменти и безупречно представяне, което отговаря на последните стандарти за консумация енергия, потвърдено от сертификата Energy Star 8.0. 

Philips 272B1G поддържа дългосрочното посвещаване на Philips на устойчивостта и защитата на околната среда. Той е специално проектиран за минимален екологичен отпечатък. Съответствието на стандартите RoHS означава, че в монитора не се използват олово, живак и PVC/BFR. Нещо повече, всички пластмасови части на корпуса и опаковъчни материали подлежат на 100% рециклиране. 

„Зеленото“ е новият път

Съчетаването на новия енергийноефективен дизайн с набор от технологии за пестене на енергия прави Philips 272B1G еталон за монитор с висока продуктивност и екологичност. 

Сред технологиите, които помагат на Philips 272B1G да премине в по-висок енергиен клас, докато запазва отличното си представяне, е PowerSensor, който засича отсъствието на потребителя чрез безвредни инфрачервени сигнали и автоматично намалява яркостта на монитора, за да постигне до 70% намаление на разхода за електроенергия. Моделът включва и LightSensor технология, която настройва яркостта на картината в зависимост от светлинните условия в стаята и опцията Zero Power, която слага край на паразитната консумация на енергия с просто натискане на физическия превключвател за 0 вата консумация. Но това не е всичко! Благодарение на новата си енергийноефективна функция, Philips 272B1G използва нова технология за LED подсветката, която осигурява яркостта и цветовете с много по-малко енергия. Енергийният клас A++ допълнително подчертава ефективността на модела.

За да допълни перфектно екологичните функции за пестене на енергия, Philips добавя Zero power consumption превключвател. Той е разположен на гърба на монитора и напълно прекъсва връзката със захранването от мрежата. Така се гарантира нулева консумация на енергия, което намалява допълнително въглеродния отпечатък.

Перфектен микс от устойчивост и представяне на високо ниво

Philips 272B1G представя нова генерация от модерни и ефективни работни инструменти, които съвременните професионалисти с афинитет към опазването на околната среда търсят. Неговият супер енергийноефективен дизайн гарантира висока продуктивност и отговаря на нуждите на индустрията от промяна в тези предизвикателни времена. 

Philips 272B1G предлага панел с 1920 x 1080 Full HD резолюция, изработен по IPS технология, която постига забележително живи и кристални изображения, видими от почти всякакви ъгли. IPS панелите са отличен избор за професионалисти, които търсят точност на цветопредаването и равномерна яркост. Технологията Adaptive-Sync осигурява безупречно възпроизвеждане на видео. 

С такъв широк набор от възможности, мониторът не само повишава продуктивността, но и действа вдъхновяващо. Професионалните потребители ще разполагат с издръжлив, ефективен и добре изглеждащ помощник, който посреща служебните им нужди в условията на трансформация на работните процеси от последните месеци.

Умората в очите, причинена от продължителна работа пред екрана, не е проблем с Philips 272B1G, защото той е снабден с основни ергономични функции, които увеличават комфорта на потребителя. Технологиите LowBlue и Flicker-free спомагат за щадящо очите потребителско преживяване, докато напълно настройващата се стойка SmartErgo Base позволява мониторът да бъде разположен на оптимална позиция, за да се намали физическото напрежение от работния ден.

Philips 272B1G е наличен от юни 2020 на препоръчителна крайна цена от 448 лв с ДДС.