W18E – хотспот рутер за 50 потребители от Tenda

Tenda Technology, един от водещите производители на мрежово оборудване, обяви локална наличност на W18E за българския пазар. Устройството представлява AC1200 гигабитов безжичен hotspot рутер с възможност за обслужване на до 50 потребители, което го прави особено подходящо за малки и средноголеми офиси, заведения или други обекти с повече посетители.
Хотспот рутерът е оптимизиран, за да може да отговори на някои по-специални изисквания спрямо стандартните устройства, като например осигуряването на по-голям обхват на покритие, по-голям брой потребители, разширено управление и контрол на сигурността и др. Всичко това се осигурява от използването на съвременни технологии за оптимизации на натоварването, както и с помощта на мощен радио модул и антени с голямо усилване. W18E е съвместим със стандарта 802.11a / n / ac и предоставя скорост на безжичната връзка до 1200Mbps сумарно в двата честотни диапазона 2,4 GHz и 5 GHz, като наред с това поддържа и редица ключови функции, необходими за бизнес цели или за нуждите на потребителите в по-големи жилища. 
Наличните 4 външни антени с външен усилвател на сигнала осигуряват високо качество на WiFi връзката и разширено покритие до 300 квадратни метра. Хотспот рутерът разполага с интелигентно управление на честотната лента за безжична оптимизация и подобряване на WiFi капацитетa на потребителите. Наличието на няколко WAN порта позволява свързване на рутера към повече от една интернет линии и балансиране на натоварването между наличните WAN връзки (Multi WAN Load Balance), така че да бъде осигурена по-висока скорост за групите от приложения в мрежата. Устройството поддържа и интегрирана услуга „captive portal”. Това е целева страница, която се появява при свързане на мобилното устройство с WiFi мрежатa. След като се предоставят потребителско име и парола, потребителят получава достъп до Интернет. Допълнителните функционалности включват поддържка на множество VPN протоколи, включително IPsec, PPTP и L2TP в режим клиент/сървър с възможност за лесна настройка на защитена връзка за данни между клон и централно управление чрез LAN-to-LAN / Client-LAN режим.
Tenda W18E се предлага от официалния дистрибутор Мост Компютърс на цена от около 95 лв. с включен ДДС и 24 месеца гаранционен период.