5 Прости начина да запазите здрав новия си телефон

 

 

Мобилните устройства се превърнаха в неделима част не просто от ежедневието ни, но дори и от личния и професионалния ни живот. Ако само преди двадесет години те бяха лукс, а преди десет години – удобство – днес смартфоните са необходимост. Ето защо без значение дали ще инвестирате значителна сума в нов телефон, или ще предпочете бюджетен вариант, когато се сдобиете с ново устройство, е повече от наложително и ваше задължение да го запазите здрав, работещ и с перфектна визия за максимално дълго време.

Днешният ни материал посвещаваме именно на тази тема. Предлагаме ви пакет от 5 ефикасни, но много прости начина да запазите здрав новия си телефон. Ето ги и тях:

·         След като отворите кутията с новата си придобивка, внимателно прочетете наличните инструкции за употреба, включително и мерките за безопасна и сигурна експлоатация към тях. Мнозина потребители пропускат съветите на производителя и често, тази грешка им струва скъпо.

·         Обмислете добре какъв протектор за телефон да си купите. Ще се върнем отново назад във времето, когато този аксесоар бе по-скоро препоръка. Тогава обаче ползвахме значително по-рядко и за много по-малко дейности телефона си (а и не го носихме навсякъде, ще си признаете, че повечето от вас дори влизат в банята с джаджата си). Днес обаче задължително трябва да поставите протектор на телефона и то след като премахнете предпазното фолио от дисплея. Вариантите на пазара днес са стъклен, нано и течен протектор за телефон. Течният протектор за телефон а последната иновация в областта и дава гаранция до 95% сигурност за вашето мобилно устройство.

·         Освен протектор, можете да защитите телефона си и със специален калъф. Той също се предлага в много варианти, като в случая е добре да подберете най-удобния за ползване специално за вас. Лично ние препоръчваме калъфите от естествена кожа и силиконовите калъфи.

·         За здрав телефон можем да говорим и за защитен от вируси телефон. Съвсем не е лоша идеята да се снабдите с по-мощна от препоръчаната от производителя на вашето устройство система срещу зловредни кодове. За целта обаче е добре да направите предварително проучване какъв софтуер да изтеглите или закупите, защото някои от тях са платени, но пък пристигат с доста функции и екстри, които да си заслужат парите. Имайте на предвид, че не всички антивирусни продукти за мобилни устройства са съвместими с всички операционни системи, марки и модели телефони.;

·         Последно, но не по важност, самите вие е добре да бъдете внимателни с експлоатацията на своя мобилен телефон. Носенето в джоба вече не е много добра идея, защото днешните смартфони са по-обемни от гледна точка на дължина и ширина на дисплея и лесно могат да изпаднат от там. Винаги използвайте телефона си с чисти ръце и не ги оставяйте на повърхности, които могат да го повредят.

Макар и базисни тези съвети за съхранение и защита на вашия мобилен телефон ще ви осигурят по-дълга и надеждна експлоатация. В случай че имате по-специфични нужди или разяснения по темата конкретно за вашата марка и серия на смартфона, обърнете се към производителя или намерете нужната информация в официалния сайт на компанията.