Искате да ремонтирате жилището си?

Ремонтите в огромната и вече пренаселена София са нещо нормално. Боядисване, смяна на плочките в банята или ремонт на покрива, това се все неща, които изискват много разходи. Ако отдавна планирате нещо подобно, но все още не сте го започнали, защото се притеснявате за разходите, то тези съвети със сигурност ще ви бъдат полезни – Как да спестите от ремонта и същевременно да постигнете всичко, което искате?

 

Преди да започнете, направете си дизайнерски проект. Не, не говорим за професионален такъв и не е необходимо да наемате скъпо платен специалист, защото днес можете да намерите специални програми и приложения за създаване на интериорен дизайн. Те ще са ви нужни, защото ще трябва да съставите подробен план за електрическата инсталация, подредбата на мебелите и прочие подробности, без да пропуснете нещо важно. Това няма да ви натовари, а напротив – ще спести време от бъдещите обяснения на майсторите какво точно искате от тях.

 

Направете си предварителна оценка какво точно ще ви е необходимо за пода, стените и тавана, какви мебели и аксесоари ще закупите, колко ще трябва да платите на майсторите и за самите материали. Постарайте се да не пропускате нищо, защото така всъщност ще харчите само за това, което сте планирали. Избирайте материалите внимателно, като не е нужно те да бъдат непременно най-скъпите на пазара. Същото разбира се важи и за бъдещите ви мебели, които могат да бъдат стилни и модерни, без това да опразни сметката ви. Ако се нанасяте в чисто нова сграда, трябва да определете дали имате нужда от груба работа, довършителни работи или саниране. Напишете си подробно какво ще правите на всеки етап, за да не се окаже, че идеята ви е една, а наетите работници в последствие правят друго и след това да трябва да го преработват наново. 

 

Като съставите своя подробен план и оценка на разходите, вече можете да пристъпите към изпълнение на проекта си. Когато става въпрос за стар апартамент обаче, има още една важна стъпка, която ви дели от постигането на целта и това е къртенето на старите мазилки, почистването на строителните отпадъци и извозването им, заедно с вече непотребните стари мебели и уреди, които след това ще замените с нови и модерни, в съответствие с предварително направения проект.

 

За тази цел ви е нужна една единствена фирма, която има нужния опит, инструменти и камиони, за да разчисти място за да се развихрят следващите майстори и това е Супер Къртачи. Екипът на фирмата уверено ще се заеме с всички поставени от вас задачи, като ще изкърти старите настилки в кухнята, банята, мозайката в коридора и дори стария комин, който пречи на проекта ви. Супер Къртачи предлага комплексни услуги на топ цени и ще ви отмени от най-трудната фаза в основния ви ремонт, а докато нейните специалисти си вършат работата, вие ще можете да обърнете внимание на следващите етапи във вече съставения план – да потърсите нужните фирми за полагане на новите настилки, да разгледате каталози и магазини, за да изберете нужните материали и да поръчате новите мебели и уреди. А когато приключите с подготовката, домът ви вече ще е готов да посрещне следващата бригада майстори, прилежно почистен като бял лист, очакващ художника да създаде своя шедьовър. Супер Къртачи ще извози строителните отпадъци, защото разполага с нужните контейнери, превозни средства и опит, като ще остави след себе си свободно пространство за осъществяване на мечтите ви. Ако към апартамента има и мазе, което отдавна чака да бъде почистено и готово за използване, фирмата предлага и тази услуга и можете да комбинирате ремонтните дейности с това, за да отметнете още една задачка в тефтера си. Пролетта е близо и скоро идва време да осъществите плановете си за ремонт, затова не чакайте, а направете своя подробен план още сега.