Tenda F3 осигурява отлична свързаност на достъпна цена

Безжичният рутер Tenda F3 е практично решение за всеки дом и офис, запълвайки търсенето на мрежово оборудване със сериозен капацитет, което да може да отговори на изискванията на съвременния потребител и същевременно да е на достъпна цена. В редакцията получихме тестова бройка от модела и днес ще споделим впечатленията си от неговите предимства и функционалности. 

 

Предназначение

 

Безжичният рутер Tenda F3 е предназначен за използване в домашни или офисни условия. Както успяхме да се уверим от първа ръка, устройството осигурява стабилна интернет връзка, която безпроблемно може да бъде използвана за сърфиране в мрежата и слушане на музика онлайн, за стрийминг на видео, теглене на големи по обем файлове и други приложения.

 

Външен вид и дизайн

 

Tenda F3 разполага с приятен и компактен дизайн с размери: 127.4 х 90.5 х 26 мм., които му позволяват да намери място във всеки ъгъл на един апартамент или малък офис. Устройството е бяло на цвят и с полирано покритие, което го прави подходящо за различни интериорни обстановки.

 

В задната част на модела са разположени три антени, които могат да бъдат насочвани в желаната посока за по-добър обхват, 3 х 10/100M LAN порта, 1 WAN порт,  бутон за WPS/Ресет и вход за захранване. В предната част на корпуса се намират LED светлинни индикатори за различните му функционалности.

 

Как работи

 

Едно от най-големите предимства на рутера Tenda F3 е лесната му настройка, която може да бъде направена дори и през личния ви смартфон. Всичко, което трябва да направите, е да свържете рутера към захранване и Интернет с помощта на съответните кабели, които производителят е поставил в кутийката. След това трябва само да откриете създадената от устройството wi-fi мрежа и да я настроите лесно в няколко стъпки, описани в брошурата.

 

Всичко това е направено с цел да се улесни още повече работата с устройството и да стане то по-достъпно за крайни потребители без познания за мрежови технологии.

 

Скорост на трансфер

 

Tenda F3 поддържа скорости на трансфер до 300Mbps, като благодарение на трите си външни антени, осигурява безжично покритие до 200 метра. Нашите тестове показаха, че устройството може да работи без проблем в различните стаи на помещението, като сигналът му прониква дори и през две стени.

 

Подобрена производителност

 

F3 разполага с по-висок клас чипсет, който му осигурява подобрена производителност. Интегрираният чипсет Broadcom прави рутера идеален за интензивни приложения като HD видео стрийминг, видео чат и др.

 

Бюджетен модел

 

Tenda F3 определено е един от най-бюджетните рутери, които сме тествали. Устройството се предлага на пазара у нас на цена от 30 лв., която е напълно достъпна за всяко домакинство или фирма. Същевременно рутерът осигурява на потребителите всичко необходимо за работа с интернет в домашни условия и офисна среда.