Топ начини да спестите пари лесно през зимата

 

Зимата може да бъде сурова. Студено е, мрачно, стресиращо и скъпо. Но има някои неща, които можете да направите, за да се спестите от някои скъпи разходи. Ето нашите съвети, които ще ви помогнат да спестите малко пари.

Изключете топлината

Всички обичаме да „взривяваме“ топлината, за да остане топло през зимата. Но когато не сме си вкъщи или през нощта, докато спите, е добре да изключвате парното или климатика. Да, докрай. Защо губите парите си, докато дори не сте там, за да им се насладите?

Изключете светлините

Осветлението, телевизора, кабелните кутии, всичко, което оставяте, докато сте навън или спите, ще добави още повече пари към вашата месечна сметка за електричество! Уверете се, че когато излезете от дома си, всичко ще е изключено. Не само спестявате енергия, но и спестявате пари.

Направете подаръци

Зимата е подходящо време за много празници. А с празниците е лесно да се хванете как харчите пари, без да мислите. Забавно е да давате подаръци! Но можете да го направите, без да изпразвате изцяло банковата си сметка. Правейки подаръци, вместо да ги купувате, ще харчите само пари за материали и така можете да намалите значително разходите си.

Изберете интимно парти за Нова година и другите празници

Хората харчат много пари за хранене или закупуване на билети за специални събития за Нова година или задаващите се имени дни и други празници. Въпреки че това със сигурност може да бъде много забавно, ако искате да намалите зимните си харчове, това вероятно не е най-добрата идея. Планирайте парти у дома в тесен кръг със семейството и приятелите ви. Всеки може да донесе ястие и / или собствена напитка, а вие доставяте мястото за парти и част от храните и напитки. Така ще спестите тонове пари.

Бюджетни хранения

Били ли сте някога човекът, който влиза в магазина за 5 неща и си тръгва с 10? Вероятно да! Особено през зимата, когато има толкова много вкусотии. Но останете силни. Направете бюджет за това колко чувствате, че трябва да харчите на седмица и напишете списък на всичко, което ще ви трябва. Но се придържайте към него! Това ще ви попречи импулсивно да купувате прясно изпечените бисквитки от топлия щанд в магазина. А и ще ви спаси от допълнителни калории и килограми.

Замразете храни

Когато готвите, направете си услуга. Направете някои екстри от нещата – сосовете са особено подходящи за това. Когато направите малко допълнително, можете да замразите храна и да я размразите за употреба по-късно. Това е чудесна идея, когато нямате много пари в брой или просто искате да спестите от вечеря.

Намерете декорации втора употреба

С празниците сме склонни да харчим доста пари за декорации. Няма нищо лошо в това, че искате къщата ви да изглежда красива, но не е нужно да харчите един тон пари за това. Всяка година в края на зимата хората се отказват от част от декорациите си и са готови да се отърват от това, което имат. Възползвайте се. Намерете малко съкровища в декорациите втора употреба и ще спестите много.

Опитайте се да не използвате кредитни карти

По време на празниците е лесно да си помислите, че кредитните карти са решение, но те не са. И могат да ви подействат толкова зле, че да похарчите луди пари за нещо, което не ви е важно… и което после не можете да изплатите. Защото не само ще плащате лихва по тези артикули докрай, докато картата се изплати, но ако пропуснете плащане, се стига до една доста неприятна ситуация.

Правете си филмови вечери у дома

Филмите са забавни за гледане през зимата. Вътре е топло, имате пуканки и приключения на екрана. Можете да имате същия тип уютни зимни забавления като в кино залата, но у вас и за много по-малко пари.

Купувайте авточасти онлайн

Вместо да излизате навън, което значи да похарчите много време, разходи за транспорт и да вложите твърде много обикаляне от магазин на магазин, можете просто да купувате авточастите, които ви трябват, онлайн. Ще се изненадате колко по-лесно е да отворите сайта на topcar.bg и да намерите всичко необходимо за вашата кола. И то докато сте на топло вкъщи и пиете мляко от комфорта на дивана си!