MSI Creator 17 е първият лаптоп с Mini LED екран

Иновативният технологичен гигант MSI продължава да отговаря на нуждите на творците. Компанията се готви да разкрие нов, уникален лаптоп за създаване на съдържание на CES: Creator 17. Моделът е първият в света лаптоп, който притежава нова революционна технология – Mini LED дисплей, осигуряващ на всички творчески души върхова точност на цветопредаването за максимален реализъм.

 

Еволюционна Mini LED технология с пазарен потенциал от 1 милиард долара

Mini LED е променяща правилата на играта технология, която може да бъде използвана във всички електронни дисплеи. Тя притежава по-опростена структура с по-добро представяне, която комбинира всички силни страни на другите технологии, използвани за изработка на дисплеи. Досега Mini LED е използвана само в някои телевизори, но водещите производители на екрани вече се префокусират върху Mini LED и така пазарната оценка на технологията достига впечатляващите 1 милиард долара. Очаква се тя да бъде възприета от различни индустрии през следващите няколко години и да намери място в бъдещи модели лаптопи и смартфони. За творците, които искат да получат изключително качество на изображението с 4K HDR производителност и възхитителна яркост, Mini LED е логичен избор за техния следващ лаптоп. Предвиждайки търсенето от страна на професионалистите и бъдещите тенденции, MSI отново достига водеща роля в лаптоп индустрията като избира Mini LED за дисплей за създателите на съдържание.

 

17-инчовият екран на Creator 17 постига пикова яркост от 1000 нита с Mini LED подсветката. Тази технология дефинира 240 зони с контрол върху локалното затъмнение, което осигурява жива картина с ярки светли и дълбоки тъмни тонова и по-остри и детайлни изображения. Освен това Mini LED е имунизирана срещу проблеми с прогарянето на пиксели.

 

Mini LED дисплеят на Creator 17: сертифициран по стандарта HDR 1000

HDR означава висок динамичен обхват и значително разширява параметрите на картината в две основни направления – контрастно съотношение и цветова точност. Mini LED дисплеят на Creator 17 за момента е единственият панел в лаптоп, който може да постигне високия динамичен обхват (HDR) по стандарта 1000 и да постигне пикова яркост на белия цвят от 1000 нита. Това е поне два пъти по-ярко от конкурентните дисплеи, използващи обичайната LED или OLED технология. Причината HDR да изглежда далеч по-добре е, че технологията осигурява изображение с изключителна яркост с високо ниво на контраст между светлите и тъмните области на екрана, като същевременно се възползва от повече цветове, за да създаде много по-реалистична картина. Така например, едно заснето HDR изображение може да бъде възпроизведено само на HDR панел, в противен случай творението ви може да страда от изкривяване на цветовете, ако яркостта на дисплея не достига нужните нива.

 

Creator 17 пресъздава естествени цветове и осигурява водещо реалистично преживяване

Със стандарта HDR 1000 дисплеят на Creator 17 може да възвърне истинските цветове на обекти от заобикалящия ни свят. Creator 17 предлага 4K резолюция за по-реалистично зрително преживяване и широка цветова гама, покриваща 100% от DCI-P3, която спомага за постигане на близка до реалността точност на цветове. Допълнителна полезна възможност за творците в Creator 17 е поддръжката и на DCI-P3, и на Display P3, което дава на потребителите максимална гъвкавост в различни сценарии, в които те презентират работата си.

 

Следващо поколение LED: По-малки източници на светлина водят до големи подобрения при дисплеите

Следващото поколение прави скок в бъдещето на дисплей технологиите, при което сегашните дисплеи с подсветка отстъпват на модели със самостоятелно излъчване с много по-проста структура. Както подсказва името, по-просто обяснено, Mini LED подсветката е по-тънка, миниатюрна, подредена в блокове, което допринася за еднородността на излъчваната светлина и така превъзхожда предшестващите реализации. Mini LED дисплеят на MSI Creator 17 има предимството на подобрената енергийна ефективност, намалена дебелина и по-оптимално светлинно излъчване. За подобрено качество на изображението, особено в контекста на  HDR, се нуждаете от локално затъмнение. Creator 17 предлага гъвкавостта на повече от 240 зони с пълно локално затъмнение или осветяване на конкретни области от изображението – в идеалния случай той е способен да затъмни всеки пиксел в достатъчна степен, за да създаде впечатляващо контрастно съотношение, което може да бъде автоматично настройвано при изобразяване на движения във видео.

 

Водещите иновации на MSI Creator 17 дебютират на CES