Теленор продължава с обучения по дигитална безопаснос

Теленор продължава с безплатните обучения по дигитална безопасност за родители „Деца, смартфони и смартродители” със срещи с родители от Бургас и Варна.

Следващите събития са на 16 ноември в експо-център „Флора“ в Бургас и на 17 ноември в „Социалната чайна“ във Варна. На тях родители и експерти от Центъра за безопасен интернет, Асоциация „Родители“ и Теленор ще обсъждат какви са заплахите в онлайн общуването, за какво децата използват социалните мрежи и други горещи въпроси, които вълнуват всеки родител. Поредицата от „родителски срещи“ ще завърши в София на 30 ноември в +това.

Началният час на всички събития е 10:30, а входът е свободен след регистрация за участие: за Бургас; за Варна; за София.

В рамките на обученията всички участници ще имат възможност да се запознаят с основните рискове за децата в интернет и как се разпознават симптомите на проблемната му употреба. Специалисти ще запознаят родителите с основните начини за насърчаване на позитивно поведение онлайн и с добрите родителски практики в дигиталния свят, както и с каналите за докладване, намиране на помощ и допълнителна информация. За да бъдат максимално полезни за желаещите родители, срещите ще дават възможност и за дискусии по възникнали въпроси и обсъждане на конкретни случаи. Поради спецификата на някои от обсъжданите теми, лица под 18 години няма да бъдат допускани.

Обученията са част от дългосрочната кампания за онлайн безопасност на Теленор. От 2006 г. насам, компанията активно информира децата и родителите им по темата за безопасен интернет и се ангажира с осигуряване на безопасна интернет среда. Операторът стои зад инициативи като Речник на социалните мрежи и Наръчник за видовете онлайн-тормоз, родителския форум „От нас зависи“ и интерактивната образователна игра на открито „Дигитални скаути“.

Теленор бе и първият телеком в България, който въведе филтър за блокиране на материали в интернет, които съдържат сексуална злоупотреба с деца.
Теленор