Теленор отбелязва подобренията в мрежата си с МВ за с

През тази година, Теленор подобри капацитета и качеството на клиентското преживяване в мобилната си мрежа на 640 места във всички области на страната, като на 60 места беше разширено покритието на 4G мрежата на оператора. От днес, Теленор отбелязва тези подобрения с кампания, в която клиентите на оператора ще получат пакети с МВ за мобилен интернет без допълнително заплащане.
В резултат от различните инициативи за подобряване на капацитета, покритието и клиентското преживяване, общият трафик на мобилни данни през мрежата на Теленор за първите девет месеца на годината нарасна с почти 26% в сравнение със същия период на миналата година.
Преносът на мобилни данни през 4G мрежата на компанията за същия период се увеличи с впечатляващите 44%. Към края на септември 2019 г. приблизително 11,3% от всички обаждания в мрежата на Теленор се осъществяват чрез технологията VoLTE, a повече от 85% от целия обем на интернет трафика през мрежата на Теленор преминава през 4G мрежата на компанията.

Компанията ще продължи да подобрява качеството на своята мрежа, като част от своята дългосрочна стратегия за развитие. За да отбележи постиженията си в тази сфера, Теленор започва кампания, която ще позволи на клиентите на оператора да тестват подобренията в мрежата и да научат повече за нея.

От 23 октомври до 30 ноември 2019 г., всеки ден, всички клиенти на абонаментните планове на Теленор, които са свалили и инсталирали последната версия на мобилното приложение MyTelenor, могат да кликнат на банера на кампанията в приложението и да получат пакет от до 1000 МВ мобилен интернет на максимална скорост без допълнително заплащане. Пакетът ще бъде валиден за период от 24 часа и ще може да се използва както в България, така и в роуминг в страните от Зона ЕС. Всеки клиент, отговарящ на условията на кампанията, може да участва в нея и да получи допълнителен пакет МВ максимум по веднъж на 24 часа. Участието в кампанията и активирането на пакета е възможно само през мрежата на Теленор.
Пълна информация за това предложение на Теленор е налична www.telenor.bg,, чрез обаждане на телефон 123, както и във всички магазини на оператора.