Ревю на безжичния мрежов адаптер Tenda U12

Наскоро в редакцията получихме възможност да тестваме безжичния мрежов адаптер Tenda U12. Едно доста практично и функционално устройство, което предлага на потребителите достъпен начин да подобрят мрежовите възможности на своя компютър. Представяме ви неговите възможности в кратко ревю.

 

Капацитет и скорост

 

Тестовете ни показаха, че с Tenda U12 е възможно 2-гигабайтов филм да бъде изтеглен само за 200 секунди.

 

Освен това адаптерът предлага връзка към 2,4GHz и 5GHz мрежи. Първата честота е подходяща за по-малко интензивни от гледна точка на трафика дейности, а втората се препоръчва за стрийминг при висока резолюция, изтегляне на големи файлове и гейминг.

 

За постигането на високи скорости на трансфер, адаптерът разчита на 256-QAM технология и PIFA антена. Освен с актуалния Wi-Fi стандарт IEEE 802.11ac, Tenda U12 поддържа и IEEE 802.11a, IEEE 802.11n, IEEE 802.11g и IEEE 802.11b мрежи.

 

Външен вид и дизайн

 

Още при разопаковането ни направи впечатление изчистеният и компактен дизайн на адаптера с леко извита и доста футуристична конструкция. Върху корпуса на устройството има единствено WPS бутон и LED индикатор.

 

Интерфейс и инсталация

 

Tenda U12 разполага с USB 3.0 интерфейс като е обратно съвместим с USB 2.0. Нашите тестове показаха, че работата с адаптера е много лесна и интуитивна.

 

За стартирането му е необходимо единствено да се инсталира подходящия за операционната система на потребителя драйвер, както и приложението Tenda Wireless Utility. Всичко стана много лесно и без проблеми.

 

Какво има в кутията?

 

Всичката необходима информация по инсталирането може да бъде открита в диска, намиращ се в кутийката на адаптера, заедно с удължаващ кабел, който е особено полезен при работа със стационарен компютър.

 

След като инсталацията приключи, се вписахме в безжичната ни мрежа през апликацията и устройството беше напълно готово за работа.

 

Освен това адаптерът е съвместим с Windows XP / 7/8 / 8.1 / 10, MAC OS 10.6 – 10.12 и Linux OS, което му позволява да работи с различни безжични интернет връзки.