HONOR ще подкрепя космическите експерименти на ученици

HONOR е първият смартфон бранд, който ще подпомага подобна иновативна инициатива, в колаборация с уважавани компании и организации като Blue Origin и НАСА

Най-популярният младежки смартфон бранд, ще оказва подкрепа на млади гръцки учени при осъществяването на техните новаторски космически идеи. Воден от убеждението, че талантливите юноши трябва да бъдат стимулирани да мислят креативно и да преследват мечтите си, HONOR Гърция стартира вътрешния проект „HONOR The Space“ и ще подпомага местни ученици да реализират иновативни експерименти в условията на нулева гравитация чрез участието им в мисии на авиокосмическата компания Blue Origin в рамките на програмата на НАСА „Flight Opportunities“.

 

Колаборацията с Blue Origin е инспирирана от проф. д-р Такис Пападопулос и д-р Перикъл Пападопулос, добре познат преподавател по космически науки в Държавен университет Сан Хосе в САЩ и дългогодишен партньор на НАСА. Най-способните ученици от Гърция ще имат възможност да извършват експерименти на над 100 км надморска височина. Гръцките училища са първите европейски институции, които участват в такава мисия.

 

Експерименталната дейност на учениците, като част от мисията, ще бъде в различни научни области, като физика и биология, и ще бъде пренесена в космоса с ракетата New Shepard на авиокосмическата компания Blue Origin. При надморската височина на нивото на линията Карман капсула ще се отдели от ракетата, оставайки в нулева гравитация за няколко минути. Учениците ще разполагат с този кратък период от време да извършат своите експерименти. За да се справят с това, те ще преминат предварително през интензивно обучение в рамките на 18 месеца в различни области като физика, химия и математика, както и космически технологии.

 

Програмата на НАСА „Flight Opportunities“ е уникална възможност за младите учени да разгърнат своя научен потенциал и HONOR с гордост подкрепя талантливите ученици от Гърция. Смартфон марката е първата в Европа, която подпомага инициативи като тази в колаборация със световни агенции и компании като Blue Origin и НАСА.

 

„В HONOR младите хора са част от ДНК-то на марката и са вдъхновение за нас. С гордост оказваме подкрепа на подобни иновативни начинания, които ще помогнат за развитието на учените на бъдещето. В същото време, такива инициативи ни мотивират и ни изпълват с надежда за бъдещето“, каза Димитрис Ризоглоу, Маркетинг мениджър на HONOR Гърция.