Доклад на Gartne оцени високо Samsung KNOX

Samsung KNOX, вграденото мобилно решение за сигурност в много мобилни устройства, беше оценено от Gartner[1] за четвърти пореден път в докладаМобилни операционни системи и сигурност на устройствата: сравнение между платформи[2]. Samsung Knox 3.2 е определена катоСигурнав 27 от 30 категории, като Samsung е единственият доставчик, получил толкова високи оценки във всички категории корпоративна сигурност. В доклада, публикуван на 6-ти Май, 2019 г., Gartner разглежда решенията за сигурност на различни доставчици.

В този доклад, Gartner сравнява основните функции за сигурност на различни операционни системи, вградени в редица мобилни платформи, както и възможностите им за корпоративно управление.

 

Samsung Knox осигурява набор от защитни механизми, които предоставят защита срещу хакери, малуер (зловреден софтуер) и други заплахи. Сигурността на платформата Samsung Knox започва още в производствения процес с имплементацията на хардуер-базирана доверена среда. Следват редица стриктни проверки по сигурността,  които се активират с включване на устройството, както и непрекъснато наблюдение на процесите по време на работа.

 

Въз основа на тази базова архитектура на сигурността, която помага както на крайни, така и на корпоративни клиенти, Samsung разработва интегрирани решения за мобилен бизнес, вариращи от базово конфигуриране и осигуряване на защита, до управление на устройствата, сигурност и поддръжка. Платформата Knox за бизнеса (Knox Platform for Enterprise) се използва в множество държавни администрации и е получила повече сертификати[3] за сигурност от всяко друго мобилно решение в света.

 

Повече информация за Samsung Knox: https://www.samsung.com/bg/business/mobile-solutions/knox-solutions/