Румънската Retargeting открива офис в България

Стартъпът Retargeting.biz, Google Premier партньор и Facebook Marketing партньор, избра България като първи пазар за разширяване на предлагането на автоматизирани маркетингови решения. Тази стъпка следва стратегията на румънската компания за разширяване на дейността на европейските пазари.

SaaS решението на Retargeting.biz следи повече от 40 поведенчески сигнала и действия на клиентите на онлайн магазини като време прекарано в сайта, кликове, бутон за добавяне в количката, изоставяне на количката за пазаруване, любими продукти и много други. Благодарение на алгоритми за машинно самообучение (machine learning) и създаването на динамични маркетинг кампании в Google и Facebook, онлайн магазините могат да използват решението, за да намалят процента на изоставените колички и да увеличат продажбите си посредством персонализирани имейл и SMS процеси, поведенчески pop-up процеси и PUSH известия.  

„Българският пазар за електронна търговия постоянно расте и се развива. Това, което липсваше, е наличието на умни маркетингови инструменти за автоматизация и персонализация, които да подкрепят увеличаването на електронните продажби. Разширяването на присъствието ни в страна с потенциал, където автоматизираните продукти, като предлаганите от Retargeting, все още не са широко застъпени, беше логична стъпка за нас. Интересът от собствениците на онлайн магазини потвърждава стойността и ефективността на нашето цялостно маркетингово решение. Ето защо наскоро открихме офис в София ”, каза Кирил Динов, директор „Бизнес развитие“ в Retargeting.Biz.

Българският пазар за електронна търговия се развива сходно на румънския, с постоянен растеж. Целта на Retargeting.biz в България са средните и големи онлайн магазини, които желаят интелигентно технологично решение за автоматизиране на онлайн маркетинг активностите, съчетано с намаляване на разходите и генериране на все повече приходи. Улесненото създаване на кампании, автоматизираната оптимизация и обединеният интерфейс са предимства, допълващи основната цел на софтуера на Retargeting.biz за онлайн магазини, а именно – увеличаването на продажбите.

 „Приходите на пазара за електронна търговия в България през 2019 г. се очаква да достигнат 556 млн. евро. Прогнозният годишния темп на растеж е 8,1%, което ще доведе до пазарен обем от 758 млн. евро до 2023 г. Най-големият сегмент на пазара е модната индустрия с пазарен обем от 226 млн. евро, следван от електроника и технологии със 176 млн. eвро. Средният доход от потребител (ARPU) понастоящем възлиза на 149,16 EUR, а броят на активните онлайн потребители за 2019 е  3.7 млн.“*, добави Ангел Ангелов, Country Manager на Retargeting.biz за България.

Новият уебсайт, стартиран на 13-ти май 2019, е разработен и реализиран като SPA (Single-Page Application), така че да направи по-приятно потребителското изживяване. Използването на Vue.js технология позволява страниците да се зареждат незабавно, независимо от обема на съдържанието. „Благодарение на тази технология, ние създадохме уебсайт, който е по-фокусиран върху  потребителското изживяване: по-лесен за използване, оптимизиран за всички видове устройства и с ускорено зареждане“, допълни Рареш Банеску, основател и главен изпълнителен директор на Retargeting.biz.

Освен румънската, английската, унгарската и гръцката версия, сайтът вече има и българска, така че първата среща на новите потребители от България с Retargeting.biz да бъде възможно най-приятна.