Milestone Systems разраства операциите си в София

Milestone Systems разраства операциите си в София. Продължава да наема и значително да инвестира в хора, иновации и своята отворена общност

Нарастващо присъствие и капацитет за иновации по целия свят Milestone Systems, отворена платформа №1 в мрежовия софтуер за видеонаблюдение (VMS), откри новия си офис в София. В него работят 150 служителя, включително значителна част от развойния екип на компанията. Пространството е проектирано да подкрепя и по-широката общност от технологични партньори на Milestone.

Ларс Ларсен, главен финансов директор и ръководител на отдел „Хора и организация“, посрещна гостите на събитието и сподели: „Откриването на новия офис в София се случва в точния момент – току-що обявихме, че Milestone Systems постигна значителни и задоволителни финансови резултати през 2018 г. Ние сме на път да увеличим капацитета си за развитие с 45% до края на 2019 г., а екипът в София ще допринесе значително за постигането на тази цел. ”

Специален гост на откриването на новия офис беше Том Биер, който от юни поема поста вицепрезидент „Развойна дейност“. Звеното е ключово за изпълнение на поетия от Milestone Systems ангажимент да ускори иновацията с 45% до края на годината и да разработи решения, които ще отговорят на бъдещите изисквания на пазара в шест ключови дългосрочни иновационни области. Инвестициите са разпределени между София, Копенхаген и Барселона, като Milestone Systems продължава да наема хора за всяка от локациите.

Откриването на новия офис на Milestone Systems в София е част от значителната инвестиция на компанията в хора, иновации и отворената й общност. От октомври 2018 г. насам са отворени офиси и иновационни центрове в Сидни (Австралия), Мексико (Мексико), Бивъртън (Орегон, САЩ), Бреда (Холандия), Стокхолм (Швеция) и Рединг (Великобритания). Milestone Systems има офиси и представителства в 22 страни.