Ревю на безжичния пад за зареждане Adata CW0100

С появата на все повече и по-разнообразни мобилни устройства около нас животът ни става все по-удобен и все по-интересен. Или поне докато не се налага да ги зареждаме. Тогава се започва едно ровичкане за подходящ кабел и търсене на адаптер. Хаосът при кабелите за зареждане става все по-голям и технологичните компании напоследък търсят начини да решат проблема.

Едно ефикасно решение, редом с универсалните зарядни устройства и портове, е появата на безжични зарядни, при които поне един кабел е спестен. В настоящия материал ще ви представим един от най-новите такива модели – безжичния пад за зареждане Adata CW0100. Редакцията ни се сдоби с една бройка за ревю и получихме възможност да го тестваме и да се запознаем отблизо.

Безжичното зарядно се предлага в черен и бял цвят, а ние се сдобихме с черния, който по личните ни впечатления е изключително стилен и приятен на външен вид. Компактният дизайн (едва 7.5 мм. широчина) позволява лесно да бъде поставен навсякъде, както и да се носи във всякаква чанта или дори джоб. Ширината и дължината на модела са по 10 см., а тежестта му е едва 148 грама.

В кутийката, която получихме, има също и един 1M Micro USB кабел. Тествахме пада с телефони iPhone 8 и Samsung S9. Той е съвместим също с моделите iPhone 8 Plus/X, Samsung S9 Plus / Note 8/S8/S8 Plus, както и други Qi – сертифицирани устройства.

Използването на зарядното става изключително лесно – телефонът просто се поставя върху него, то го разпознава и започва да го зарежда. Със своите 10W Adata CW0100 работи над два пъти по-бързо в сравнение със стандартните 5W безжични зарядни.

При тестовете, които направихме със смартфон Samsung Galaxy S9, той се зареди от напълно изтощена батерия до 100% за почти един час. Разбира се, скоростта на зареждане може да варира спрямо устройствата, средата и други фактори. Важно е например да се използва подходящ Micro USB адаптер.

При зареждането установихме също, че падът не се нагрява осезаемо, което се дължи на елегантното покритие на корпуса. CW0100 е Qi сертифициран и разполага с редица механизми за защитакоето гарантира високата степен на сигурност и надеждност, както и енергийнатаефективност на устройството.

В добавка падът може да разпознава чужди метални обекти като монети, ключове и др., като при откриването на такъв предмет, поставен върху него, той спира да зарежда, за да предотврати нежелано загряване.

Вграденият LED индикатор показва ясно статуса на зареждане. Когато смартфонът се зарежда правилно, светлината е синя, когато е налична някаква грешка – червена, а с мигаща червена светлина се оказва, че е засечен друг обект.

Като цяло тестовете показаха много добра скорост на зареждане, а комфортът от работата с безжичния пад и многото допълнителни функции го правят много подходящ за всеки динамичен потребител на мобилни технологии, който цени времето си.