Как да изберем части за геймърски настолни компютри?

 

За обикновените потребители, спецификациите и производителността на компютрите не са от особено значение. Достатъчно добър е, стига да прави това, което базово би трябвало да направи – като създаване, редактиране и съхраняване на офис файлове и документи.

Но за един истински ентусиаст в областта на игрите, избирането на компонентите за геймърски настолни компютри (https://plasico.bg/gamezone/геймърски-настолни-компютри) е толкова важно, колкото избора на оръжие, преди да влезете в битка. Само правилния хардуер с най-оптимална производителност ще направи това, от което се нуждаете.

Въпреки че двете, по същество, наистина са подобни, компютърът за игри е далеч по-различен спрямо обикновения настолен компютър. Неговият хардуер трябва да бъде внимателно подбран, за да осигури абсолютна надеждност по време на напрегнати гейминг процеси.

Стъпки на избора

Изберете процесор. Точно както всяко електронно устройство, процесорът е мозъкът на вашия компютър. Ето защо е важно да изберете правилния. Като правило, колкото повече ядра и нишки има процесорът, толкова по-добра производителност може да даде.

Изберете дънната платка. Ако процесорът действа като мозък, дънната платка служи като нервна система, като разпределя командите, които процесорът изпраща до всички компоненти. За да се гарантира бърза реакция, дънната платка трябва да може да се справи с натоварването от игрите, които се играят.

Подсилете RAM. Видеоигрите изискват интензивна обработка на паметта. Ето защо, за да помогнете на вашия процесор да върши добра работа, имате нужда от добри RAM модули.

Купете добра графична карта. Тъй като всичко при игрите е визуално, високопроизводителната графична карта е задължителна. Колкото по-висок е капацитетът на картата, толкова по-добра е визуализацията.

Изберете захранване с висока мощност. Периферните устройства за геймърски настолни компютри изискват много енергия, за да изпълняват всички важни процеси. Изборът на захранване с висока мощност ще гарантира, че вашата машина ще получи нужното количество електроенергия, от което се нуждае.

За процесора винаги се изисква охладител, така че си вземете и такъв.

Завършете игралния си компютър с аксесоари. Големите монитори, мишките за игри и клавиатурата и слушалките са общите аксесоари, които ще ви трябват. Успех!

 

поддръжка на сървъри