Теленор ще подкрепи инициативата „Часът на Земята“

Теленор ще се включи в инициативата на международната природозащитна организация WWF – „Часът на Земята“ за единайсета поредна година. Като част от ежегодното събитие, милиони хора и организации по света изключват осветлението си и други електроуреди за един час, в знак на съпричастност към борбата с промените в климата.

 

Утре, 30 март, между 20:30 и 21:30 часа Теленор ще изключи осветлението в административните си сгради, докато търговските обекти на оператора в цялата страна ще преминат в режим на слабо осветление. В режим на работа ще останат системите, осигуряващи безпроблемното функциониране на мобилната мрежа и обслужването на клиенти на компанията.

 

И тази година компанията ще бъде не само участник, но и активен посланик на инициативата. Теленор отново ще проведе специална комуникационна кампания в социалните мрежи, както и сред служителите и партньорите си, призовавайки повече хора да се включат в инициативата и да проявят загриженост за бъдещето на планетата.

 

През 2019 над 100 български града ще участват в кампанията, като в София ще има специален акустичен концерт и огнено шоу пред сградата на Народния театър „Иван Вазов“.

„Часът на Земята“ се провежда за тринадесета поредна година, като участниците в нея нарастват с всяка следваща кампания. И тази година тя се провежда под мотото „Свържи се с природата“.

 

Теленор е водеща телекомуникационна компания с над 3 милиона активни потребители в България. От 1 август 2018 г. Теленор България, заедно с Теленор Унгария и Теленор Сърбия и Черна Гора, са част от PPF Group.

 

PPF Group инвестира в множество пазарни области – банкови и финансови, телекомуникации, машиностроене, биотехнологии, застраховане, недвижими имоти и селско стопанство. PPF Group оперира в Европа, Русия, Азия и Северна Америка. Групата притежава активи на стойност почти 38 млрд. евро (към 30 юни 2018 г.).