AOC G2590FX е топ избор за геймъри с ограничен бюджет

Всеки геймър знае, че ъпгрейдът на геймърската конфигурация може да глътне почти произволна сума пари, но понякога здравият разум намира точния баланс между удовлетворение и цена. Точно там е силата на модела G2590FX на AOC.

В AOC отлично си дават сметка, че съществува и бюджетен геймърски сегмент и там битката не е никак лесна. Затова са се постарали да предложат достъпен, но и доста способен модел в ниския ценови клас, който ще свърши отлична работа на много играчи.

Както подсказва моделното обозначение, AOC G2590FX е модел с 25-инчов (24.5“, ако трябва да сме съвсем точни) екран, с Full HD резолюция и TN матрица. Колкото и да са красиви игрите в 4K, те искат солидна хардуерна мощ, а тук говорим за бюджетен гейминг, така че умерената разделителна способност е по-скоро добра новина, защото ще ви позволи да постигнете плавна картина с по-стари видеокарта и процесор. Добрият стар TN панел също гарантира минимално време за реакция и всъщност изобщо не е стар, защото през последните години и тази технология беше подобрена. Така основните ѝ недостатъци – бледите цветове и малките зрителни ъгли бяха отстранени до голяма степен, така че компромисът далеч не е толкова страшен. Освен това, честотата на опресняване на монитора е 144 Hz и това със сигурност ще допадне на феновете на динамичните игри от вида FPS.

Тук е важно да се спомене и технологията FreeSync, която синхронизира кадрите на екрана с графичния процесор и на практика елиминира накъсването. А ако обичате да играете по-дълго (а кой не обича?!), ще сте доволни от работата на FlickerFree и Low Blue режима, които щадят очите ви. Най-добре е да установите това опитно, но те наистина вършат добра работа.

След като вече стана ясно, че AOC G2590FX има всички качества, за да ви предложи бърза картина, е време да споменем и външните му благодетели. Макар да няма внушителната осанка на по-големите си братя AGON, мониторът впечатлява с интересен дизайн и комбинация от червено и черно, която адски му отива. Няма как да не ви направят впечатление супер тънките рамки отгоре и отстрани на панела, които създават визуално удоволствие и определено допринасят за модерния му стил.

За съжаление в този клас не се предлага настройка на височината на стойката, но ви остава утешението, че тя разполага с отвор за прибиране на кабелите.

AOC G2590FX не изостава и по отношение на възможностите за връзка – VGA, DisplayPort 1.2 и 2 x HDMI 1.4 са повече от достатъчни за всякакви конфигурации.

В обобщение – ако търсите 144-херцов монитор и 25“ с Full HD резолюция са ви достатъчни, непременно вижте достъпния AOC G2590FX – той може да ви радва, поне докато не ъпгрейднете машината за 4K графика.