Philips 272B7QPJEB е майстор на продуктивността

Съвременните офис приложения предлагат все повече възможности, което усложнява техния интерфейс и изисква все повече екранна площ. Philips имат отговор на този проблем в лицето на модела 272B7QPJEB.

На първо място идва екранът, който с диагонала си от 27 инча предоставя достатъчно площ за работа с големи таблици или документи един до друг. Доказано е, че това пести много време на потребителите, на които често се налага да превключват между приложенията. При Philips 272B7 резолюцията е QHD – 2560×1440 пиксела, което допълнително повишава плътността на изображението и позволява да бъдат визуализирани повече детайли на екрана. Реално погледнато няма по-подходяща резолюция за 27-инчов модел, защото 4K може да се окаже дребна за повечето ползватели.

Не по-малко важен фактор е качеството на изображението, което е гарантирано от IPS матрицата. С нея очите се радват на ярки и наситени цветове и отлични зрителни ъгли – много удобно, когато някой колега трябва да погледне съдържанието на екрана отстрани.

Типично за бизнес класа, мониторът предлага удобни автоматични настройки на картината, обединени под наименованието Smart Image. Яркостта, контраста и остротата на изображението биват оптимизирани само с една команда според режима на работа – Office, Photo, Movie, Game, Economy.

Картината е не само приятна, но и щадяща за очите благодарение на липсата на трептене (подсветка Flicker-Free) и режима Low Blue, който филтрира опасната синя светлина, която може увреди зрението при продължително използване на LCD екран.

И както е модерно в наши дни, Philips са вградили и една умна функция в своя модел – екстрата Power Sensor, която „следи“ (с безопасен инфрачервен сензор) за наличие на човек пред екрана и автоматично намалява яркостта или направо го изключва, ако такъв липсва. Казано с други думи, мониторът сам реализира немалка икономия на енергия (Philips твърди, че може да достигне до 80%), без да ви се налага да правите никакво усилие.

Едно от основните изисквания към всеки офис монитор е той да изглежда добре. Тънките рамки на панела и елегантната стойка, която служи и за прибиране на кабелите, определено работят в тази посока. Много лесно е да долепите два такива екрана и да получите конфигурация за топ производителност, без да ви дразнят дебели черни пластмаси по средата.

Стойката SmartErgoBase заслужава още внимание и похвала, защото позволява движение във всички посоки (да, и във височина) и освен това позволява обръщане на 90 градуса, което е много ценено от някои категории потребители. Долната ѝ част е масивна и стабилна, така че там без проблем ще можете да оставите визитки, химикалки и листчета с текущите задачи.

Philips 272B7 е подготвен за присъединяване на периферия със своя 4-портов USB 3.0 хъб, който осигурява възможност за бързо зареждане на мобилни телефони – важен момент за всеки офис служител. А ако колегите около вас не са по местата си, можете да разпуснете с малко музика по време на обедната почивка, благодарение на вградените стерео говорители – те не са достатъчни силни за купон, но могат да ви оправят настроението.