Canon анонсира новия компактен EOS RP

Canon Европа пусна на пазара EOS RP – малък, лек и практичен безогледален фотоапарат с пълноформатен сензор, предназначен за напреднали любители, които желаят да се възползват от революционната EOS R система на Canon. Идеален за туристическа, пейзажна и портретна фотография, както и видеозаписи, EOS RP обещава по-голям потенциал, предлагайки всички предимства на системата EOS R, включително най-бързия автофокус в светаi. Като най-малкия и най-лекия понастоящемii фотоапарат с пълноформатен сензор и сменяеми обективи на Canon, новата камера осигурява най-добрата комбинация от практичност и лекота на използване с впечатляващо качество на изображението. EOS RP позволява на фотографите и видеографите да изпробват и използват възможностите на пълната гама обективи Canon EF и EF-S.

Днес Canon също така обявява разработването на 6 нови RF обектива, един от които е RF 24-240mm F4-6.3 IS USM – перфектният спътник при пътуване – практичен по размер и по способности. Това е обектив с общо предназначение за напреднали любители фотографи или видеографи, който предлага широк диапазон на фокусното разстояние за заснемане на изключителни кадри.

Влезте в пълнокадровия свят на EOS R

EOS RP е ценово достъпен, но едновременно с това усъвършенстван фотоапарат от пълноформатната гама на Canon. Предлагайки пълноформатни оптични характеристики от следващо поколение с потенциал за използване на бъдещи RF обективи, като например RF 24-240mm F4-6.3 IS USM, EOS RP е оборудван с иновативния RF байнет с широк диаметър 54 mm, високоскоростна 12-контактна комуникационна система и къса работна отсечка. Изцяло новата разработка, RF гнездото осигурява на обективите по-високи нива на оптични характеристики, бързина на реакция и функционалност. Фотографите и видео операторите могат също така да се възползват от пълните възможности на своите настоящи EF и EF-S обективи благодарение на трите предлагани като опция адаптера EF-EOS R с добавена функционалност – адаптер с допълнителен контролен пръстен или drop-in адаптер за филтри.

В помощ на творчеството с безшумна работа, бързина и качество

26,2-мегапикселовият CMOS сензор на EOS RP в комбинация с най-новия процесор DIGIC 8 на Canon предлага стъпка напред в креативността с оптимален баланс на детайлността, контрол на дълбочината на рязкост и невероятни способности за снимане при слаба светлина. Оптимизиран за снимане при ниска осветеност, с ISO светлочувствителност 40 000 – разширяема до ISO 102 400 – и мощна система Dual Pixel CMOS AF, новият EOS RP позволява на фотографите да снимат уверено дори на тъмно (експозиционно число до -5 EV)iii.

С акцент върху постигането на оптимално качество на изображението направо от фотоапарата, DLO (цифрово оптимизиране на обектива) фотоапаратът прилага корекция към всички RF обективи и към до пет EF обектива, ако са регистрирани във фотоапарата. За целите на допълнителната обработка EOS RP предлага последно поколение CR3 14-битов RAW формат, както и компактен RAW формат – CRAW, който ви позволява да пестите около 40% от размера на стандартните RAW файлове. Това увеличава броя на изображенията, които могат да се съхранят в карта памет, като същевременно запазва възможностите за снимане в режим RAW. При нужда от незабавно редактиране изображенията могат да се обработват във фотоапарата чрез функцията „Творческа помощ“ – набор от филтри, ефекти и настройки, които улесняват постигането на желания резултат за мигновено споделяне в социалните мрежи.

EOS стил без компромис

Преносим и практичен, EOS RP днес е най-лекият и ценоводостъпен пълнокадров цифров фотоапарат със сменяеми обективи от Canon. С тегло без обектив от едва 485 giv, този фотоапарат е идеален за пътуване, когато размерите и теглото са от първостепенна важност. Проектиран за снимане в различни ситуации, фотоапаратът използва корпус от магнезиева сплав и високопрецизни външни компоненти, включително уплътнения, които осигуряват устойчивост на прах и влага. Универсалният EOS RP е оборудван с мощна система Dual Sensing IS, която компенсира заклащането на фотоапарата при снимане без статив, и с режим за безшумно снимане, когато е необходима дискретност. Честотата на серия от снимки до 5 fps (или 4 fps със „Следящ AF“) и гнездото за UHS-II карта осигуряват неограничен vбуфер при снимане в режим JPEG или RAW – достатъчно за заснемане на динамични сцени при пътуване. Познатият EOS стил на работа на EOS RP е лесен, интуитивен и удобен с гъвкавостта на персонализируемите контроли, режимите за сцена и графичния интерфейс на менюто – идеално за адаптиране към различни нива на умения при заснемане на снимки или видео. Добре проектираният захват стил EOS, 7,5-сантиметровият подвижен сензорен дисплей с висока резолюция и OLED електронният визьор (тип 0,39) осигуряват вдъхновяващо управление от ново поколение с пълно творческо композиране на снимката и сензорни контроли – от настройките от менюто до точката за фокусиране. EOS RP е съвместим с редица EOS аксесоари, включително разширителната ръкохватка (грип) EG-E1 – която също излиза на пазара днес – за допълнителен комфорт и светкавицата Canon Speedlite 470EX-AI с функция за автоматично изчисляване на ъгъла на отражение – AI bounce (на пазара от февруари 2018 г.).

Фокус върху всеки детайл

EOS RP е с безкомпромисен автофокус благодарение на системата Dual Pixel CMOS AF, предлагаща най-високата скорост на автоматично фокусиране в света от 0,05 секундиvi и точност до 4779 избираеми AF позиции в широка зона от кадъра до 88% х 100%. Електронният визьор (EVF) на EOS RP – с 2,36 милиона точки и приблизително 100% покритие на сцената – позволява заснемане на страхотни снимки и преглеждането им в трудни условия и при слаба светлина. Функцията „Touch & Drag AF”(автофокус с докосване и плъзгане) е един от четирите метода, които улесняват управлението на зоната за фокусиране, докато композирате снимката чрез визьора или просто чрез докосване на LCD дисплея. За заснемане на впечатляващи портрети, функцията “Eye AF” (автофокус с разпознаване на очи) с непрекъснато проследяване фокусира очите на обектите в режим „Face Detect mode“ (разпознаване на лица ) и улеснява постигането на професионални резултати и висока рязкост при всяко натискане на спусъка. Независимо дали снимате движещи се обекти в снимки или във видео, EOS RP може да проследява обекта непрекъснато, за да реагира на динамиката на сцената. За по-голяма дълбочина на рязкост при снимане в макрорежим, функцията за клин на фокуса позволява постигане на впечатляващ диапазон на фокуса и максимална рязкост. С едно натискане на спусъка функцията заснема серия от снимки с няколко автоматично зададени позиции на фокуса. След това можете да използвате софтуера Digital Photo Professional за PC или Mac, за да композирате диапазона на фокуса и да постигнете изображение с желаната дълбочина на рязкост. Режимът „AF в малка точка“ осигурява прецизно фокусиране при заснемане на макроснимки. Другите достъпни AF режими включат „AF с разпознаване на лица“, „1-точков AF“, „Разширен AF“ и „Зонов AF“, които осигуряват гъвкавост при заснемане на различни обекти.

Снимайте, споделяйте и останете свързани

Благодарение на интелигентната Bluetooth и Wi-Fi свързаност за снимане и споделяне, EOS RP позволява на потребителите да управляват фотоапарата от своите смарт устройства, за да заснемат изображения или видео от дистанция чрез Wi-Fi. Това е много полезно, когато целта е да не се притеснява обекта или да се постигне определен творчески ефект, като например при наблюдение на животни или за постигане на отдалечена и уникална гледна точка от центъра на действието при спортни събития. След като бъде изтеглено, приложението Canon Connect дава пълен контрол върху настройките на фотоапарата, изображение в реално време и дори възможност за „събуждане“ на фотоапарата дистанционно чрез Bluetooth. Когато е свързан със съвместими устройства iOS или Android, EOS RP може да запаметява GPS координати в изображенията, като позволява на пътуващите фотографи да пазят информация за местата, които са посетили. За лесно споделяне по време на път, EOS RP може автоматично да синхронизира изображения със смарт устройство, както и да прехвърля RAW данни към приложението Canon DPP Express за редактиране чрез мобилно устройство.

 

Записвайте висококачествено 4K видео по време на път

EOS RP дава свобода и възможности на видеографите, които се нуждаят от компактен и лесен за използване фотоапарат с възможности запис на видео. Със своя процесор DIGIC 8 фотоапаратът EOS RP може да записва видео с резолюция до 4K при 25 кад/сек и с резолюция Full HD при 60 кад/сек. С функции като „4K time lapse video” (4K видео от последователни кадри), „Снимане през зададен интервал“, „Следящ AF за видео“ и „Запис на HDR видео“, фотоапаратът позволява на потребителите да записват видео от динамични сцени и бавно протичащи действия, както и да постигат разширен динамичен диапазон на изображението. Технологията Dual Pixel CMOS AFvii гарантира прецизно фокусиране и разпознаване на лица, а функцията за цифрова стабилизация на изображението за видео, осигурява 5-осово стабилизиране на образа, за да компенсира заклащането на фотоапарата, когато се записва без статив. Портовете за микрофон и слушалки позволяват запис и прослушване на аудиото в реално време, а подвижният сензорен дисплей улеснява снимането от различни ъгли. Функцията „Кратка видеосцена“ е лесен начин за създаване на видеоразказ от пътуване, комбинирайки записи с дължина 4, 6 или 8 секунди в обобщен преглед от запомнящи се моменти и сцени. Лесният за управление видеокодек позволява бърз процес за редактиране и намален размер на файловете за съхранение.

Пълнокадрово снимане днес, възползване от предимствата на бъдещите RF обективи утре
Canon днес потвърждава дългосрочната си стратегия за развитие на неотдавна представените EOS R система и RF байонет, обявявайки разработването на шест обектива за пълнокадрови сензори, които ще излязат на пазара през 2019 г., за да се отбележи достигането на 140 милиона броя в производството на EF и RF обективиviii. Новите обективи ще отговарят на нуждите на всеки потребител – от напреднали любители до професионални фотографи и видео оператори, всички в преследване на перфектната снимка. Разработени на основата на дългогодишния опит на Canon в производството на обективи, тази гама ще разшири границите на творческата фотография благодарение на новите свръхсъвременни оптични елементи и усъвършенстваната обработка на изображението при заснемане на снимки и видео.

RF 85mm F1.2L USM е обектив със среднo фокусно разтояние и голям отвор на блендата, предлагащ максимална производителност за напреднали и професионални фотографи.

RF 85mm F1.2L USM DS, с технологията „Defocus Smoothing“, е уникален високопроизводителен обектив, предлагащ комбинация от красиво гладко, разфокусирано предно и фоново боке и широк отвор на блендата за създаване на спиращи дъха портрети.

RF 24-70mm F2.8L IS USM е високопроизводителен, стандартен вариообектив за професионалисти и фотолюбители – идеален за снимане на портрети, пейзажи, документални филми или сватби.

RF 15-35mm F2.8L IS USM е идеален за различни жанрове, включително архитектура, интериор или пейзажи, предлагайки широк ъгъл на заснемане и отвор на блендата, събрани в един обектив.

RF 70-200mm F2.8L IS USM е петият обектив, който в момента се разработва и е задължителен за всеки професионален фотограф, снимащ сватби, спорт или дива природа. Той е чудесен широкоприложим, светлочувствителен телеобектив със средно телефокусно разтояние.

И накрая е обективът RF 24-240mm F4-6.3 IS USM – перфектният спътник при пътуване – практичен по размер и по способности. Този обектив с общо предназначение за напреднали любители фотографи или видеографи предлага широк диапазон на фокусното разстояние за заснемане на необикновени снимки.

За повече информация относно системата EOS R и стратегията на Canon за RF гнездото за обективи вижте http://www.canon.bg/cameras/eos-rp/.