Дизелор с електрически колонки за електромобили

Компанията Дизелор стана първата българска верига бензиностанции, която монтира зарядни станции за електромобили в свои обекти. За сега такива устройства има в бензиностанциите от веригата в градовете Стамболийски и Нови пазар.

 

„Взехме решение да инвестираме в колонки за електромобили, за да подкрепим собствениците на такива устройства и да позиционираме нашата компания от рано в един иновативен сегмент, който тепърва предстои да се разраства. Електрическата мобилност е сред най-перспективните нови области на иновация и се радвам, че по този начин Дизелор се превръща в част от може би най-значимата промяна в автомобилния сектор откакто той съществува“ – споделя Стоил Арнаудкин, управител на Дизелор.

 

Електростанцията в град Нови пазар вече се използва редовно. За инсталиране на втората зарядна станция екипът на веригата избира град Стамболийски, поради неговата комуникативна локация – между областните центрове Пловдив и Пазарджик. Освен това на мястото има и директна отбивка от магистрала Тракия за пътуващите от и към столицата. Водачите на електрически автомобили могат бързо и лесно да откриват локациите за зареждане с помощта на удобния онлайн локатор и мобилно приложение – VsichkoTok.bg.

 

Веригата разполага с шест бензиностанции на територията на страната в градовете София, Пловдив, Стамболийски, Варна и Нови пазар. В бъдеще тя планира увеличаване броя на електрическите зарядни станции, посрещайки нарастващото търсене от страна на собствениците на електромобили.