Пет иновативни джаджи, които предстои скоро да видим

През последните години пазара се насити с умни джаджи, които улесняват ежедневието ни и ни помагат да живеем по-здравословно. Някои от тях управляват дистанционно ключови уреди в дома ни, други следят физическите ни показатели и ни подканят да бъдем по-активни. Отдавна смартфоните и лаптопите не са единствените джаджи в домовете на хората и напоследък наблюдаваме истинска революция в хардуерния сегмент.

 

От умни колани, през дигитални гласови асистенти, до часовници, и всевъзможни други джаджи – дигиталните технологии напоследък навлизат във всички предмети около нас. А очакванията са през следващите години този процес да продължи с пълна сила. За онези от вас, които са любопитни да научат повече по темата, екипът ни е подготвил списък с пет иновативни устройства, които предстои скоро да видим на пазара. Ето кои са те:

 

Умен колан за кръста Welt

 

Искате ли да намалите теглото си и да влезете в спортна форма? Този интелигентен колан със сигурност ще ви помогне. Той беше представен за първи път на провеждащия се в Лас Вегас форум CES 2019 от корейската стартъп компания Welt.

 

С помощта на набор сензори и Bluetooth връзка устройството може да следи физическата ви активност и други ваши показатели, както и при желание от ваша страна да ги изпраща към мобилния ви телефон. И това не е всичко – ако се застоите твърде дълго на едно място, джаджата ще ви подкани да станете и да започнете да правите упражнения.

 

Стенен часовник Amazon Echo Clock

 

Това е най-новото устройство на компанията за онлайн търговия Amazon, което може да получава команди от Alexa. Аналоговият часовник струва 30 долара и може да синхронизира таймери, зададени от виртуалния асистент.

 

Amazon Echo Clock няма вграден микрофон и ще ви е нужен говорител Echo, чрез който да се приемат командите. Часовникът разполага с 60 светодиода, които показват информация и може да поддържа множество таймери.

 

Смарт часовник Samsung Galaxy Sport

 

Новият смарт часовник, който Samsung все още разработва, ще носи кодовото име Pulse. Основен акцент в него ще бъде виртуалният асистент Bixby, който ще улесни навигацията на устройството.

 

Компанията ще продава няколко различни конфигурации на часовника, като засега не е предвидена поддръжка за LTE мрежи. Официалната премиера на устройството може да стане факт заедно с Samsung Galaxy S10 през февруари.

 

Lenovo Z5 Pro GT с 12 GB оперативна памет

 

Това е първият в света смартфон с 12 GB оперативна памет. Lenovo Z5 Pro GT се базира на стемата върху чипа Snapdragon 855, разполага с четири камери и използва значително мощен хардуер. Πpoдaжбитe нa cмapтфoнa вече зaпoчнаха пpи цeнa 635 щатски долара.

 

Геймърски лаптопи ASUS Mothership

 

Един от най-новите геймърски лаптопи на ASUS също беше представен на CES 2019. Устройството обединява най-доброто от света на десктопите и лаптопите като едновременно с това се отличава с иновативен дизайн.

 

Моделът е предпочитан от геймърите, тъй като притежава допълнителна стойка за стабилизиране на монитора, а клавиатурата му може да се отдели от него и да се раздели на

две. Освен това ASUS Mothership предоставя изключителна производителност, благодарение на новия графичен процесор NVIDIA GeForce RTX 2080, както и на процесора Intel

Core i9.

 

Това беше нашият Топ 5 на иновативните джаджи, които предстои скоро да се появят на пазара. Вероятно вече сте си избрали устройството, която искате да притежавате, но имайте предвид, че голяма част от изброените джаджи поддържат висока цена.

 

Технологичните джаджи стават все по-достъпни за средния потребител, поради навлизането на иновации, спомагащи за намаляване цената на стоките. Въпреки това, ако в момента не сте в състояние да си я позволите, можете да кандидатствате за кредит без доказване на доход, който ще задовори всички ваши потребности.