AGON 3 скоро ще са в продажба

 

Специалистът при дисплеите AOC с гордост анонсира пускането на извитите модели AG273QCG (Nvidia G-SYNC) и AG273QCX (AMD FreeSync 2 HDR) от третото поколение AGON. Подобрената серия от премиум геймърски монитори на AOC ще бъде налична още през януари 2019 г. Проектирани за запалени геймъри, моделите AGON 3 предлагат възможностите на своите предшественици AGON като честота на опресняване до 165 Hz, супер време за реакция от 1 ms плюс най-актуалните технологии като AMD FreeSync 2 HDR, както и освежен дизайн, който при модела AG273QCG допринася за спечелването на награда “Red Dot Design Award 2018”. Благодарение на много високите честоти на опресняване от 165 Hz (AG273QCG) и 144 Hz (AG273QCX), краткото време за реакция на пикселите и технологиите за промяна на честотата на опресняване, и двата монитора са подходящи за бързи и динамични игри.

Състезателни монитори за геймъри състезатели

AOC пусна своята линия от премиум геймърски модели AGON (древногръцка дума за състезание, сблъсък, противопоставяне) през 2016 г. Първото поколение монитори AGON като G271QX спечелиха награди веднага, а 240 Hz AG251FZ се превърна в своеобразен еталон за дисплей на събития и турнири по електронни спортове. Второто поколение AGON разшири линията с ултрашироки и извити дисплеи в различни размери (27”-35”), като например модела AG352UCG. Новото трето поколение AGON 3 идва с впечатляващи характеристики, грабващ окото дизайн и дори още повече геймърски функции!

Спецификациите

27-инчовият (68,6 см) AG273QCG е снабден с извит (1800R) TN панел с QHD резолюция (2560×1440), поддържа Nvidia G-SYNC и висока честота на опресняване от впечатляващите 165 Hz, както и 1 ms време за реакция. Собствениците на съвместими Nvidia GPU могат да активират функцията G-SYNC, за да елиминират накъсването и насичането като синхронизират честотата на опресняване на монитора с кадровата честота на графичния чип. Високата яркост от 400 нита прави монитора подходящ за използване дори в ярко осветени стаи. Вградените говорители с мощност по 2 W и DTS сертификат допълват цялостния аудио-визуален пакет. 

27-инчовият (68,6 см) HDR (High Dynamic Range) монитор AG273QCX е снабден с VA панел със същата извивка (1800R) и QHD резолюция, както и с честота на опресняване от 144 Hz. Благодарение на високата яркост от 400 нита, дисплеят поддържа стандартаVESA DisplayHDR 400. Освен това дисплеят поддържа и AMD FreeSync 2 HDR за ограничаване на входното закъснение, причинено от обработката на тоновете при HDR съдържание и за задължително активиране на Low Framerate Compensation (LFC), както и за елиминиране на накъсването на картината. Статичният контраст на VA панела от 3000:1 и покритието на 90% от цветовото пространство DCI-P3 кара изображенията да оживяват с дълбоки черни тонове и вибриращи цветове, като същевременно предлага широки зрителни ъгли от 178°/178°. За отличната отзивчивост на дисплея се грижи времето за реакция от 1 ms, постигнато чрез строб техника. Двата говорителя по 5W при AG273QCX също отговарят на стандарта DTS.

Дизайнът

И двата монитора са снабдени с 3-странен безрамков панел, който позволява лесно създаване на мултимониторни конфигурации. Те са и много ергономични, предлагайки настройка по височина до 110 мм, както и завъртане и накланяне. Зад панела се намира AGON Game Lights – осветление, което може да бъде персонализирано в 100000 цвята в съзвучие със съвременните хардуерни тенденции. То може да бъде настроено да се променя и с играта. Стилната червена стойка на AG273QCG и сребристата стойка на AG273QCX стоят стабилно на бюрото, без да заемат много място. Извивката от 1800R при двата дисплея повишава потапянето в действието и създава комфортно визуално преживяване. Познатата от предишни модели AGON стойка за слушалки, която може да се сваля, е с променен дизайн и вече е разположена и от двете страни на дисплея. За лесно използване по време на турнири и партита стойката се присъединява с едно кликване, без нужда от винтове, а удобната дръжка улеснява пренасянето. Новият дизайн на дистанционния контролер на AG273QCX AOC Game Pad позволява и лесна работа с различни настройки от OSD менюто.

Допълнителни функции

Освен огромния набор от функции, споменати по-горе, и двата монитора предлагат:

·         AOC Game Color – потребителска настройка на насищането на цветовете за по-добри сиви нюанси и детайли на картината;

·         AOC Game Modes – специфични подобрения, насочени към различни игрови жанрове и наличие на 3 персонализирани профила;

·         AOC Shadow Control – за настройка на сенките за по-добра видимост в тъмните области, без това да влияе на останалата част от екрана;

·         AOC Dial Point – маркер за прицелване в центъра на екрана, който помага на играчите в шутърите;

·         FPS Frame Counter – брояч на кадрите в секунда в реално време;

·         Flicker Free технология – за намаляване на дискомфорта в очите и умората след дълги игрови сесии;

·         Ново OSD меню със свеж и модерен вид и софтуерно базирано G-Menu за още по-удобна настройка.

Двата нови модела AGON 3 бяха обявени, тествани и оценени високо от медиите на gamescom 2018 и скоро ще са достъпни в магазините за всички геймъри.

Препоръчителната крайна цена на AOC AG273QCX и AG273QCG е съответно 1369 лв. с ДДС и 1559 лв. с ДДС.