Съвременното решение за дома –

Закупуването и създаването на собствен дом е една истински голяма инвестиция в днешно време. Поради високите цени, не всеки може да си позволи ново жилище. За повечето от нас, това се случва веднъж в живота и даваме всичко по силите си, за да го превърнем в истински приятно място за семейството и близките.

 

Съвременното решение за дома -  използване на естествен трислоен паркет

 

Когато ни предстои ремонт, трябва да се подготвим психически за всички важни избори, които трябва да направим. Като например какъв вид подова настилка да изберем. Това е нещо много важно, което не се подменя всеки ден, а остава за дълги години в дома. Затова трябва да бъдем разумни в подбора и да внимаваме да не останем излъгани.

В момента на пазара съществува голямо разнообразие от видове – теракоти, фаянс, керамика, паркет, ламинат. По последни проучвания, едни от най-предпочитаните подови настилки за дома са паркетите. Дали естествен трислоен паркет на http://www.lia.bg/product/parquet-multilayer или ламиниран, семействата го избират, поради това, че е много надежден, устойчив на удари и се поддържа лесно. За почистването му не са нужни никакви специални продукти и препарати. Можем много лесно и бързо да го направим. Това го прави подходящ за малки деца и домашни любимци.

С развитието на технологиите, са създадени много стилове, материали и текстури, от които човек да избира, за да създаде уникален интериор в дома си. Всяко едно решение придава различна атмосфера на жилището. Например, дървото създава невероятна топлина и уют, която не се равнява на нищо друго. Мраморът пък придава лукс. Всичко зависи от индивидуалното ви предпочитание.

Може би една от причините дървените настилки да бъдат така актуални е това, че придават представителен вид на помещението. Към този момент на пазара съществуват два типа паркети – естествен трислоен паркет и ламиниран. При естествените различаваме класически и многослойни, които са изработени от 100% дървесина.

Разновидност на масивните паркети е трислойният, който е сравнително нов за българския пазар и все още се подхожда към него с лека доза скептицизъм, което е напълни излишно. Много хора подлагат под съмнение това, че той е естествен и не са убедени в качеството му. Но той е създаден само и единствено от дърво, без никакви примеси.

Такъв можете да откриете във всички специализирани центрове, като например Lia.bg, където ще намерите разнообразие на изгодни цени.

Хубавото при този вид естествен трислоен паркет е, че подобно на ламината, можете да експериментирате с декора му, като избирате цвят, текстура и покритие. Както предполагате, той се състои от три слоя, като най-горният е от благородна дървесина – дъб, клен, бук, орех и други. Този слой обикновено е между 2 и 4 мм. Долните два слоя са от иглолистна дървесина и са слепени, така че да дават стабилност. Можете да заявите изработка на всякакви размери, той позволява както огромни дължини, така и много малки. Нещо, което при класическият паркет е трудно постижимо.

Конструкцията позволява безпроблемно монтиране върху подово отопление. Много ценно за вас е, че паркетът пристига фабрично готов, изциклен и лакиран, което ви спестява време и усилия.

Трислойният паркет е съвременно решение за това да внесем уют в дома си, чрез използване на природни ресурси, без да нарушаваме баланса на околната среда,защото за изработката му се използва много по-малко дървесина от ценни видове.