Fujitsu закупи GraphDB лицензи

Fujitsu Technology Solutions S.A., Мадрид, закупи лицензи на GraphDB Enterprise клъстерната конфигурация. Подробности за сделката не могат да бъдат разкрити поради естеството на проекта. Това е важен етап в сътрудничеството между Fujitsu и българската софтуерна фирма Онтотекст, започнало от 2017 г. Fujitsu е седмият по големина доставчик на ИТ услуги в света и номер 1 в Япония.

 

С тази сделка, Fujitsu се присъединява към групата на три други Топ 10 доставчици на ИТ услуги, които използват технологията на  Онтотекст, като част от своите платформи с изкуствен интелект: InfoSys, Atos Origin и NTT Data. Ontotext обяви стратегическото партньорство с Atos и InfoSys през 2017 г., което вече доведе до няколко съвместни проекта. Everis е компания на NTT Data със седалище в Испания, която също закупи лицензи на GraphDB Enterprise по-рано през 2018 година.

 

Партньорството с глобални доставчици на ИТ услуги, консултанти и системни интегратори, е част от стратегията на  Онтотекст и Сирма за развитие на бизнеса и предоставяне на бизнес решения на големи предприятия и правителства по целия свят.