Battlefield V – неразказаните истории

От поемането на контрола над тежък танк Панцер и пилотирането на изтребител Спитфайър в небесата до динамичните откритите престрелки с противниците и строенето на защитни съоръжения, които да предпазват съотборниците ти, това е Втората световна война – такава, каквато само Battlefield поредицата може да я представи. Battlefield V, дългоочакваната нова част от обсипания с награди франчайз, направи своята премиера на 20 ноември за PlayStation 4, Xbox One и PC и вече вече очаква всички фенове на тактическите военни шуутъри в магазините на единствената специализирана верига за компютърни и видеоигри в България – Pulsar Games, както и за онлайн поръчки на www.pulsar.bg.

 

“С Battlefield V ние искахме да създадем най-доброто за игра заглавие в историята на франчайза. Малко други игри са способни да предложат толкова уникални геймплей моменти, случващи се без никакъв сценарий, така че наистина нямаме търпение Battlefield V да попадне в ръцете на нашите фенове и да закипи от живот, изпълвайки се с неизброими паметни отигравания на дадени ситуации“ – заяви генералния мениджър на DICE Оскар Габриелсон. „Също така искахме да създадем игра, която да се разраства и да еволюира с времето, така че няма да спрем да работим над геймплея и да осигуряваме нови преживявания на феновете още дълго време.“

 

Battlefield V дава на геймърите възможността да изиграят неразказаните истории и да посетят неочакваните локации от Втората световна война.

 

В мултиплейъра, DICE градят върху основите на най-успешните Battlefield, но предлагат и солидно количество геймплей промени и създават изцяло нови механики. Независимо дали геймърите ще се придвижват пеш, ще управляват едно от множеството бронирани превозни средства или ще предпочетат да полетят в самолет, те ще могат да обединят сили с още до трима съотборници, за да изпълняват с отряда си задачите във всеки режим на игра, избирайки между няколко различни класа в зависимост от нуждите на отбора. Мултиплейърът дава избор между осем различни карти и осем режима на игра.

 

В соловия си режим Battlefield V отново ще заложи на високо оценените от феновете Военни истории, дебютирали в Battlefield 1, представящи различни хора в техния сблъсък с бруталните сражения. Играчите ще могат да видят играта през очите на мъжете и жените, които са допринесли светът да се промени завинаги в тези неразказани истории за човешката драма. Сражавай се като норвежки войник от съпротивата, като френски колониален войник в Сенегал или като британски войник, търсещ своето изкупление във флота.