Три съвета за покупка на най-добрия тонер от Brother

Когато имате нужда от тонер за принтера, има много важна разлика между цена и стойност. Получаването на най-добра стройност за бизнеса означава да се гледа отвъд цената на консуматива и очаквания брой копия.

За да не позволите на бизнеса си да попадне в капана на фалшивите икономии от тонер, Brother ви предлага три основни критерия за стойността на печат, които да улеснят решението за закупуване на консумативи.

·         Качество – Това е параметърът, с който няма как да правите компромис. Все пак изобщо не е ОК да изпращате или показвате документи, които имат петна, замазани са или са бледи и не изглеждат като оригинали. Обикновено точно това се случва при използването на тонер от друг производител, който не разполага с ноу-хау-то и оборудването на производителя на принтера. Качеството може дори да се влоши с времето, което налага преждевременна смяна на консуматива. По този начин всички претенции за постигане на голям обем от страници и пестене стават безпредметни.

 ·         Надеждност – Неоригиналните тонер касети обещават подобно представяне, но това често идва с влошена надеждност. Едни от най-често срещаните проблеми са изтичане на тонер, често засядане на хартията и повреда на други части, което означава, че устройството е неработоспособно. Можете да спестите време за поправка на техниката и решаване на проблемите като използвате оригинален тонер, който е оптимален за конкретния модел принтер.

 ·         Капацитет – Освен цената, следващият важен критерий по важност за бизнеса е броя на копията, които касетата може да постигне. Но разгледан сам по себе си този параметър може да бъде подвеждащ. Истинската картина за стойността на печата включва още качеството и времето, през което устройството е работоспособно. Ако влошеното качество или други свързани проблеми ви принудят да смените касетата по-рано, тя съответно не може да постигне обещания брой копия. Също така, ако продуктът има проблеми със съвместимостта, изтичане на тонер или често засядане на хартията, броят копия се превръща в не толкова важен фактор, когато времето за отстраняване на проблемите става критично.

 Ако някой от посочените три критерия при печат не е задоволителен, това директно оказва влияние на живота на вашата тонер касета. Така бизнесът страда от повишено време за неработоспособност, ниска ефективност, по-големи разходи за поддръжка и по-висока цена на страница.

Ситуацията става още по-неприятна откъм разходи, ако се окаже, че несъвместимия консуматив е довел до повреда на устройството, при което отпада и 3-годишната му гаранция.

 Да заменим ниската цена с висока полезна стойност

 За да бъдете сигурни, че вашето лазерно устройство постига очакваните обеми печат, предлага високо качество от първата до последната страница и изисква минимум време за обслужване, Brother съветва да изберете оригиналните консумативи.

В серия от изтощителни тестове, проведени от Keypoint Intelligence – Buyers Lab, 10 широко достъпни алтернативни тонери са сравнени с оригинален консуматив за Brother HL-L6300DW.

Докато всички други видове стигат до поне един сериозен проблем, който изисква преждевременна смяна на тонера или непланирано обслужване*, оригиналният тонер на Brother постигна най-голям общ брой копия, най-висока средна производителност* и печели всички първи места във всички измервания.

При сравнението на средните резултати на всички алтернативни тонер касети, тонерът на Brother постига 57% повече отпечатани копия*, което разкрива скритата цена и компромиса с качеството при използване на неоригинални консумативи.

Brother разработва своите тонери за надеждна и оптимална работа с конкретните модели принтери, което гарантира постигане на голям брой копия и идеално качество от първата до последната страница.

*Keypoint Intelligence / Buyers Lab’s March 2018 тестов доклад, озаглавен ‘Brother Genuine Toner Cartridges for Brother HL-L6300DW versus Ten Third-Party Brands’. Докладът е наличен само на английски език.