AOC Gaming стартира партньорство

Специалистът при дисплеите AOC с гордост обяви сътрудничеството си с Red Bull Guardians и Red Bull Kumiteдве от основните събития в света на електронните спортове, създaдени от Red Bull, които са планирани за 19-20-ти октомври и 10-11-ти ноември. Red Bull Guardians е специален Dota 2 турнир, който ще се проведе в Лондон и ще посрещне четири от водещите Dota 2 отбора, които ще се състезават един срещу друг с допълнителна драфтинг фаза, където ще трябва да изберат трима заместващи героя. По време на събитието всички отбори ще бъдат снабдени с геймърски монитори AGON AG241QG. Второто събитие, Red Bull Kumite, ще приветства 16 професионални  Street Fighter V играча в Париж, където битките ще разчитат на геймърски монитори AGON AG271QX.

Персонализиран Dota 2 екшън с Red Bull Guardians

Четири отбора ще бъдат поканени в Dota турнира Red Bull Guardians, който се провежда на 19-20 октомври в мултифункционалната сграда за електронни спортове на Red Bull в Лондон Red Bull Gaming Sphere. Състезанието предлага различен подход към традиционните мачове по Dota, тъй като форматът позволява на играчите допълнителен драфт и бан етап, както и възможност да превключват между героите по време на игра. Всеки нов герой ще разполага със същите предмети и опит като този, който е бил сменен.

Тъй като AOC Gaming е официален партньор на Red Bull Guardians за мониторите, всеки Dota 2 играч ще използва AGON AG241QG гейминг дисплей по време на целия турнир. AG241QG разполага с ултра бърз TN панел с 1ms време за реакция, резолюция 2560 x 1440 и забележителната 165Hz честота на опресняване, проектиран с идеята да подкрепи представянето на запалените геймъри.

16 Street Fighter V играчи се изправят един срещу друг в Red Bull Kumite

Red Bull Kumite, който ще се състои на 11 ноември в зала Salle Wagram в Париж, отправя покана към 16 от най-добрите играчи на Street Fighter V в света. Още двама бойци ще имат шанса да привлекат светлините на прожекторите върху себе си на Red Bull Kumite с напредъка си в квалификационното състезание Last Chance Qualifier, на което 256 играчи ще се изправят един срещу друг на 10-ти ноември.

С AGON AG271QX на разположение, Street Fighter съперниците могат да очакват не повече от 1ms време за реакция и изключителната честота на опресняване от 144Hz, както и невероятно плавен екшън, без забиване, което го превръща в перфектния монитор за първокласен гейминг.

Създадени с идеята за LAN партита и продължителна игра, мониторите AGON на AOC вече са високо оценени от професионалните играчи и състезателите по електронни спортове в много турнири.

Щефан Зомер, Директор Маркетинг и Бизнес управление за Европа, споделя за партньорството с Red Bull Guardians и Red Bull Kumite:

„Много сме щастливи относно сътрудничеството с Red Bull Guardians и Red Bull Kumite. Гледаме на него като на чудесна инвестиция в електронните спортове и фантастична възможност за демонстриране на гъвкавостта на линията от геймърски модели на AOC. Присъствието ни на двете събития демонстрира, че геймърското портфолио от монитори на AOC е в  крак с тенденциите и е перфектен избор за всеки електронен спорт; ние имаме монитор за всяка ситуация, както се вижда с AGON AG241QG и AGON AG271QX, които ще се използват съответно за Dota 2 и Street Fighter. Участието ни на такива събития показва на геймърите, че AOC Gaming инвестира много в това, което обичат и помага за това тези събития да се случат. Няма по-добър начин за илюстриране на факта, че AOC Gaming има дългосрочна стратегия за този пазар.