Топ съвети при избора на зимна екипировка за дете

Родителите с опит с ученици ще ви кажат със сигурност, че е по-добре да купите зимни детски анцузи колкото се може по-скоро. Като всяка инвестиция, тази също не е без риск и изисква концентрация и компетентен избор.


Зимното оборудване е важна инвестиция за учебната година, а изборът на нещо правилно понякога е същинско изкуство. Искате децата ви да се чувстват удобно и да са готови за игра, но освен да получат стойността на вашите пари – което означава да не купувате евтино.


За да ви помогнем да направите възможно най-добрия избор, създадохме списък на най-важните неща, които трябва да имате предвид при пазаруването на студоустойчиви детски анцузи.


1.Водоустойчивост


Децата играят в снега и прекарват много време на колене или с ръце навън, което означава, че те могат да приключат играта мокри от главата, та чак до петите. От съществено значение е всичките им основни ботуши, якета и анцузи да бъдат водоустойчиви.


Потърсете индикация за хидроизолация на етикетите на дрехите и се уверете, че шевът е запечатан отвътре (за да проверите, вземете шева между пръстите си и потърсете какво ще се почувства като лента вътре). Пазете се от всичко, което е “устойчиво на вода”, тъй като това не е индикация за водоустойчив материал.


2. Изолация


Дръжте децата си топло дори и в най-студените дни. Внимавайте: изолацията не означава непременно дебело облекло!


Съвременната изолационна технология е направена от дълбоки влакна, които държат т.нар „въздушни джобове“, които се затоплят от тялото. Палтата от този тип са висококачествени и леки, което помага за мобилността. Това пък от своя страна прави играта още по-забавна.


Що се отнася до ботушите, опитайте с изолирани модели или с обувки от филц. Изберете модел, който може да издържи на до  минус 30 градуса по Целзий, което минава за стандартно.


3. Материал


Материалът е добър показател за качество и издръжливост, и това ще направи разликата в комфорта на вашето дете следващите зима.


Всички детски анцузи и снежни дрехи, които избирате, трябва да бъдат направени от дишаща тъкан, за да се предотврати студена пот. Това означава слой на Gore-Tex. Такива слоеве се предлагат под различни имена, така че потърсете указанието, че тъканта е “дишаща”.


Облеклото за вашето дете трябва да бъде направено от синтетични влакна или влакна, като най-добрият избор е мериносовата вълна. Избягвайте памука на всяка цена; той държи на влага и гарантира дискомфорт.


Що се отнася до ботушите, изберете гуми или термолитни (синтетичен каучук) подметки. Те ще имат по-силно сцепление, когато температурите паднат.


4. Регулируемост


Вземете децата си с вас в магазина, за да пробвате дрехите, след което ги гледайте как се движат наоколо, проверявайки за лекота и комфорт. Добре е да избягвате всичко с копчета и да изберете цип, който е лесен за навигация (с предпазител на ципа отпред или отзад).


Проверете дали ремъка за китките е регулируем. Уверете се, че яката е мека и достатъчно висока, за да покрие врата. Проверете дали палтото е с качулка и дали това е съвместимо с каската на детето ви, ако участва в зимни спортове.


Изберете снежни панталони с регулируеми ремъци, вградени снежни гети, за да покриете ботушите и дебелата тъкан, която е устойчива на триене. Уверете се, че ботушите не са твърде малки – знаехте ли, че трябва да има около 1 сантиметър пространство в предната и задната част на крака?


5. “Радвайте се с мен”


Най-качествените детски марки имат системата “grow with me”, която ви позволява да разтегнете ръкавите и панталоните от 1 “до 2½”, като премахнете специално означен шев в ръкава или крака. Това ще ви позволи да задържите облеклото за два или три допълнителни сезона и да направите вашата инвестиция полезна.

 

Внимавайте при избора на детски анцузи и зимни спортни екипи и се постарайте да предложите на най-малките членове на своето семейство максимална сигурност и комфорт!