Първият монитор със сертификат DisplayHDR™ 1000

MMD, водещата технологична компания и лицензен партньор на Philips monitors, с гордост обяви, че пуснатият наскоро модел Philips 436M6VBPAB ще бъде първия дисплей, който официално ще получи сертификат за съответствие със спецификацията DisplayHDR™ 1000 specification от Video Electronics Standards Association (VESA®). Това е атестат за възможностите му да осигури ново наситено визуално преживяване, благодарение на своята поразителна яркост, дълбок контраст и живи цветове.

 

Новият 4K 43-инчов модел Philips, който е дебютен за линията Momentum, вече получи награди Computex d & I Award 2017 от IF и Red Dot award: Product Design 2017 за своя грабващ вниманието иновативен дизайн и ще добави към своите достижения световнопризнатия сертфикат VESA DisplayHDR™ 1000 и UHDA, който потвърждава стремежа на MMD да осигурява иновативни продукти, способни да задоволят и най-взискателните сегмента от пазара.

Тази възможност беше осигурена от обявяването на новия тестов инструмент на VESA DisplayHDR Test-Pro, който позволява на потребителите да проверяват възможностите на HDR дисплеите на лаптопи и монитори, включително яркостта, цвета и контраста според високите стандарти за съответствие на VESA. Към днешна дата около десетина дисплея, налични в продажба, са сертифицирани по новата спецификация в трите ѝ нива на представяне (DisplayHDR 400, 600 и 1000). Изискванията към параметрите включват тест на три пикови нива на осветеност, два теста за измерване на контраста, тест на цветовете спрямо цветовите пространства BT.709 и DCI-P3, тест за дълбочината на цветовете и тест за HDR представяне. Досега само Philips 436M6VBPAB е постигнал най-високото ниво като е покрил изискванията за 8+2bit дълбочина на цветовете, 99% BT. 709, 90% DCI-P3, яркост (пикова в центъра) от 1000 nit, яркост (по целия екран) 600 nit и яркост на черното от 0.05 nit.

„Покриването на този стандарт потвърждава стремежа на MMD да предлага изключителна технология за растяща база от потребители, която сега включва любители на забавлението и конзолните игри, коментира Щефан Зомер, Директор „Маркетинг и бизнес управление“ за Европа в MMD. „Линията Momentum запълва празнината в продуктовата гама на Philips и ние сме много въодушевени, че показахме първия в света DisplayHDR™ 1000 монитор, който предлага по-добро визуално преживяване.”

Мониторът е специално разработен за игрови конзоли и вече е в полезрението на геймърите заради своите забележителни качества, като 4K UHD резолюция 3,840 x 2,160 пиксела при 60Hz, 4ms GtG време за реакция със SmartResponse и Adaptive Sync технология, комбинирана с Low Input Lag режим за гарантиране на плавен геймплей дори в най-динамичните игри. Технологиите Quantum Dot и Ultra-Wide Color постигат 97.6% покритие на цветовото пространство DCI и 103% на NTSC, плътност от 103,64 пиксела на инч, контрастно съотношение 4000:1 и вече споменатата яркост, достигаща до 1000 nit. Адаптивната светлина Ambiglow, функцията MultiView, DTS Sound звука и дистанционното управление правят монитора идеален избор за домашно забавление.